Belföld

Brutálisan kiraboltak egy idős férfit: az áldozat cipőt, italokat és cigit is vett a börtönből szabadult támadójának, de hiába

Vádat emelt a Szolnoki Járási Ügyészség azzal a 28 éves abonyi férfival szemben, aki tavaly augusztusban egészen brutális módon rabolt ki egy 64 éves férfit a szolnoki vasútállomás közelében.

Lánczi Rajmund, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője lapunknak küldött közleményében azt írta, hogy a börtönből nemrég szabadult férfi bódult állapotban odament a számára ismeretlen, 67 éves férfihoz, majd cigarettát kért és kapott tőle.

Az idős férfi megpróbált távozni ezután, de a terhelt ezt nem engedte. Azt kamuzta, hogy az előző este együtt voltak, és sértett elvette tőle a cipőjét. Ezt követően ordítani kezdett az idősebb férfivel, és közölte, hogy nem rég szabadult a börtönből.

A fiatalember a helyszínről távozni próbáló áldozata után ment, majd ököllel leütötte és tovább verte. A fiatal férfi átkutatta áldozata zsebeit, és elvette annak telefonját, és karóráját is. Az áldozat ekkor félelmében felajánlotta a férfinak, hogy bankkártyájával vesz neki italt a közeli dohányboltban, amit meg is tett. A fiatal a dohánybolttól kiérve visszarángatta az áldozatát a korábbi bántalmazás helyszínére, majd a már elvett telefon átadását követelte tőle.

A 65 éves férfi végképp szeretett volna megszabadulni a rablótól, ezért felajánlotta, hogy – bár nincs köze a férfi cipőjének elvesztéséhez – vesz neki egyet, melyet egy közeli kínai üzletben meg is tett. Az üzletből kijőve a fiatal férfi ismételten megütötte áldozatát. A szerencsétlenül járt férfi ezután megpróbált elmenekülni, de a nála mintegy 40 évvel fiatalabb támadója utolérte, megfogta a nyakát, a fejét a könyökhajlatába szorította és visszavezette ahhoz a dohánybolthoz, ahol korábban már alkoholt vásárolt neki az áldozata.

Az idős úr ott félelmében átadta támadójának a bankkártyáját, és megadta a PIN kódját is, majd a terhelt bement a dohányboltba, de előtte megfenyegette az áldozatát, hogy üljön le a bolt előtti székre, és ne mozduljon, mert ha megteszi, szétveri a fejét a betonon. A férfi az áldozata bankkártyájával további szeszesitalokat és cigarettát vásárolt magának, majd miután kijött a dohányboltból, áldozatával a vasútállomás felé indultak. Útközben azonban járőrökbe botlottak, akik ellenőrzés alá vonták őket a feltűnően zavart viselkedésük miatt. A rabló ámokfutásának a rendőri intézkedés vetett véget. Az ügyészség fegyházbüntetést kért az elkövetőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik