Belföld

Felmentették a szlovén férfit, aki vonszolta és hasba szúrta a párját Tornyiszentmiklóson

Elmebetegsége miatt jogerősen is felmentették azt a szlovén férfit, aki másfél évvel ezelőtt majdnem meggyilkolta a párját Tornyiszentmiklóson. A Pécsi Ítélőtábla elrendelte az 56 éves férfi kényszergyógykezelését.

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi három éve élt élettársi kapcsolatban a későbbi áldozatával. A férfi az ominózus hajnalon féltékenység miatt szólalkozott össze az élettársával. Magához vett egy kinyitható zsebkést, amelyet a nő nyakához tartva kivonszolta őt a házból.

Először ráparancsolt, hogy másszon be az udvaron álló autó csomagtartójába, miután ezt a nő nem tette meg, elindult vele a falu temetője felé. Mindeközben szlovénul folyamatosan azt kiabálta, hogy „megöllek”, „rendőrség” és egy franciakulccsal ütötte az út menti kerítéseket.

Ahogy egy lakatlan, fás-bokros területhez értek, a férfi ököllel esett a nőnek, a karjánál kétszer megvágta, végül hasba szúrta. A nőt a májánál érte a szúrás, amely miatt életveszélyes sérülést szenvedett. A szlovén férfi ezután távozott a helyszínről, míg a vérző asszony hazafelé indult.

A párral egy utcában élő egyik férfi meghallotta a hangoskodást, és miután meglátta a véres hálóingben hazafelé tartó nőt, értesítette a hatóságokat. Az életveszélyesen megkéselt nő csak azért élte túl a támadást, mert időben szakszerű orvosi ellátásban részesült. A férfi elmebetegségben szenved, ezért felmentették az emberölési kísérlet vádja alól, egyúttal elrendelték a kényszergyógykezelését. A táblabíróság helybenhagyta az ítéletet, így az jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik