Belföld

15 év fegyházat kértek a férfire, aki megfojtott egy idős nőt a használt tévéjéért

police.hu
police.hu

Többszörösen minősített emberölés miatt állítja bíróság elé a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség azt a 24 éves férfit, aki tavaly nyáron betépett, majd megfojtott egy egyedül élő idős asszonyt Jánoshalmán.

Négyessyné Bodó Marianna, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyészség  15 év fegyházat kért a vádlottra előkészítő ülésen történő beismerés esetére azzal, hogy feltételesen se bocsássák szabadlábra.

A 24 éves férfi látásból ismerte a közelében lakó 81 éves asszonyt, így azzal is tisztában volt, hogy a nő nehezen tudott mozogni, s ezért csak ritkán hagyta el az otthonát. Az ominózus este a férfi egy családi összejövetelen vett részt, ahol a szeszes ital mellett dizájner drogot is fogyasztott

A bódult állapotban lévő férfi este tíz körül otthagyta a rendezvényt és elhatározta, hogy bemegy a nyugdíjas házába, s megszerzi tőle az értékeit. A kerítésen átugorva bejutott a portára, ahol a szúnyoghálót feltépte és a nyitott ablakon bemászott. Az ágyában alvó nő felriadt a zajra és megpróbált felkelni, ám a férfi ököllel nekiesett.

Az ütésektől hanyatt eső nő nem tudott védekezni a váratlan támadással szemben, amit a támadó kihasznált és megfojtotta. A férfi ezután a házban értékek után kutatott, majd magához vette az áldozata tévéjét és távozott. A férfit néhány órán belül azonosították és elfogták.

Az ügyész elmondta még, hogy a nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolt férfi a bántalmazást azt elismerte, de az ölést már tagadta. Állítása szerint az idős nő még élt, amikor ő elhagyta a lakást

Az ügyészség 15 év fegyházbüntetést kért rá előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik