Belföld

Fegyelmi vizsgálat: Nem követett el mulasztást a Szivárvány Óvoda vezetője

Nem állapított meg vétkességet a Szivárvány Óvoda igazgatójával szemben a fegyelmi vizsgálat – közölte az újbudai önkormányzat.

Az óvoda egyik alkalmazottját március elején vette őrizetbe a rendőrség szexuális kényszerítés bűntette miatt. A férfi hat éve dolgozott a Gazdagréti Szivárvány Óvodában pedagógiai asszisztensként, de miután büntetőeljárás indult vele szemben, azonnali hatállyal megszüntették a munkaviszonyát.

A bíróság ezután elrendelte a bűncselekménnyel gyanúsított férfi letartóztatását, és a kényszerintézkedés helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyintézetet jelölte ki. Később házkutatást tartott a rendőrség az újbudai önkormányzatnál, azt próbálva kideríteni, hogy korábban érkeztek-e olyan panaszlevelek, amelyek a Gazdagréti Szivárvány Óvoda volt alkalmazottjával szemben zajló eljáráshoz köthetők.

A XI. kerületi önkormányzat csütörtöki közleménye szerint a képviselő-testület korábbi döntése értelmében fegyelmi tanács vizsgálta az intézményvezető felelősségét, és megállapította: az eljárás alá vont óvodaigazgató nem szegte meg a köznevelési vezető jogviszonyából eredő kötelezettségeit.

A szexuális kényszerítés ügyében meggyanúsított pedagógiai asszisztenssel kapcsolatos rendőrségi nyomozás még tart.

Azt írták, a Szivárvány Óvoda alkalmazottjának rendőrségi gyanúsítása után a kerület polgármestere azonnali hatállyal vizsgálatot rendelt el, és rendkívüli képviselő-testületi ülést is összehívott. A testület fegyelmi eljárás indításáról döntött. A fegyelmi tanács a szülők és az óvoda munkatársainak bevonásával vizsgálta az óvoda igazgatójának fegyelmi felelősségét, és arra a határozott megállapításra jutott, hogy nem követett el mulasztást a vezető.

A fegyelmi tanács írásbeli anyagát a képviselő-testület csütörtökön tárgyalta és elfogadta. A közleményben azt írták:

Így a hosszú, de elkerülhetetlen kényszerszünet után az intézményvezető ismét munkába állhat, vezetői jogviszonyát megtartva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik