Belföld

Házkutatást tart a rendőrség az önkormányzatnál a gazdagréti Szivárvány Óvoda pedofil alkalmazottja ügyében

A Gazdagréti Szivárvány Óvoda nem hivatalos Facebook-oldala
A Gazdagréti Szivárvány Óvoda nem hivatalos Facebook-oldala

Házkutatást tart a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályának Gyermek és Ifjúságvédelmi Osztálya az újbudai önkormányzatnál – közölte a önkormányzat csütörtökön kora délután.

A közlemény szerint a nyomozás azt hivatott kideríteni, érkeztek-e be olyan panaszlevelek, amelyek a Gazdagréti Szivárvány Óvoda volt alkalmazottjával szemben zajló jelenlegi eljáráshoz köthetőek.

A folyamat részeként a rendőrség számítógépeket és adathordozókat foglalt le. Újbuda önkormányzata – mint irták – „természetesen” mindenben együttműködik a nyomozóhatóságokkal, és továbbra is biztosítja a transzparens tájékoztatást.

A múlt héten elsőként írta meg a 24.hu, hogy őrizetbe vették a Gazdagréti Szivárvány Óvoda egyik dolgozóját szexuális kényszerítés bűntette miatt.  A férfi pedagógiai asszisztensként dolgozott az óvodában. Kihallgatását már akkor megerősítette a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A bíróság másnap elrendelte a bűncselekménnyel gyanúsított férfi letartóztatását, és a kényszerintézkedés helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyintézetet jelölte ki. A pedagógia asszisztens eddig nem tett vallomást.

Újbuda Önkormányzata még aznap délután sajtóközleményt adott ki. Ebben azt írták, a kerület polgármestere azonnali belső vizsgálatot rendelt el az óvoda munkatársával kapcsolatos névtelen feljelentés után. A hat éve ott dolgozó férfinek haladéktalanul megszüntették a munkaviszonyát.

Szerdán az önkormányzat közölte, hogy az ügy teljeskörű felderítésének és a gyermekek védelmének érdekében felfüggesztette a munkavégzés alól az óvoda vezetőjét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik