Belföld

Büntetőeljárás indult annak a rabnak az ügyében, akinek roncsolódott a karja a Venyige utcai börtönben

Büntetőeljárás indult annak a rabnak az ügyében, akinek egy hónappal ezelőtt roncsolódott a karja Budapesten, a Venyige utcai börtön mosodájában – tudta meg a 24.hu.

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt közölte, hogy a Fővárosi Nyomozó Főügyészség maradandó fogyatékosságot okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt rendelt el nyomozást az ügyben. Hozzátette, eddig senkit sem hallgattak még ki gyanúsítottként.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, súlyos munkahelyi baleset történt a Pálhalmai Agrospeciál Kft. fővárosi mosodaüzemében május 16-án délután. A mentők súlyos sérülésekkel vitték kórházba a férfit.

A 400 millió forintból épült mosodát 2016 októberében adták át. A kamaraonline.hu korábban azt írta, hogy műszakonként három tonna textilt tudnak tisztára mosni itt, s az üzem megfelel a higiénikus mosoda követelményeinek, az energiatakarékos működést pedig a lehető legkorszerűbb technológiai berendezések biztosítják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik