Belföld

Roncsolódott egy rab karja a Venyige utcai börtön mosodájában

Róka László / MTI
Róka László / MTI

Súlyos munkabalesetet szenvedett néhány nappal ezelőtt egy fogvatartott Budapesten, a Venyige utcai börtön mosodájában – tudta meg a 24.hu. Értesüléseink szerint roncsolódott a férfi egyik karja.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az esettel kapcsolatos megkeresésünkre közölte, hogy egy súlyosan sérült férfit vittek kórházba, ám a későbbi kezeléséről és a jelenlegi állapotáról nem rendelkeznek információval.

Megkerestük a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát, hogy megtudjuk, mi történt pontosan, és igaz-e az a hír, hogy a fogvatartott karját amputálni kellett. Az alábbi választ kaptuk a kommunikációs osztálytól:

Sajnos valóban munkahelyi baleset történt a Pálhalmai Agrospeciál Kft. fővárosi mosodaüzemében május 16-án délután. A büntetés-végrehajtási szervezet vizsgálja a baleset körülményeit, amelynek eredménye alapján megteszi a szükséges intézkedéseket

– közölték szűkszavú válaszukban.

A 400 millió forintból épült mosodát 2016 októberében adták át. A kamaraonline.hu korábban azt írta, hogy műszakonként három tonna textilt tudnak tisztára mosni itt, s az üzem megfelel a higiénikus mosoda követelményeinek, az energiatakarékos működést pedig a lehető legkorszerűbb technológiai berendezések biztosítják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik