Belföld

Tarr Zoltán vezeti majd Tisza delegációját, de Magyar Péter is beül az EP-be

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Miután kiderült, hogy Magyar Péter beül az EP-be, a 444.hu megkérdezte Tarr Zoltánt, hogy Magyar döntése után változott-e a helyzet vagyis, hogy ő-e még a Tisza Párt delegációvezetői pozíció várományosa.

Tarr azt mondta, hogy ugyan formálisan még nem dőlt el, de a pártban megbeszélték, hogy ő lesz a Tisza delegációvezetője.

Praktikus okokból leszek delegációvezető. Azért, hogy Magyar Péter tudjon a magyarországi pártépítésre, mozgalomszervezésre koncentrálni. A delegációvezetés alapvetően adminisztratív tevékenység.

A pozíciót hivatalosan a Tisza képviselőcsoportjának formális megalakulása után, a csoporton belüli választás kimenetele szerint tölti majd be. Tarr azt mondta, addig ügyvezetőként viszi a pozícióhoz kapcsolódó ügyeket, a bizottsági munka tegnap már el is indult.

Tarr szerint nem rontja a Tisza esélyeit a tény, hogy nem Magyar vezeti majd a delegációt. Azt mondta, a politikai egyeztetések súlyát ez semmiben sem befolyásolja. Ugyanis a lényeges kérdéseket egyéb megbeszéléseken kell tisztázni. Az európai parlamenti munka pedig többféle úton is eredményes lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik