Belföld europoli

Nem támogatták Magyar Péter felvételét a Néppártba az RMDSZ EP-képviselői

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Nem támogatták a Tisza Párt tagjainak felvételét az Európai Néppárt parlamenti frakciójába a Románia területén élő magyarokat képviselő, a Fidesszel jó kapcsolatot ápoló RMDSZ képviselői, nyilatkozta Winkler Gyula, az RMDSZ frissen újraválasztott EP-képviselője a Transztelexnek.

A szavazás nem pártokról, hanem egyéni képviselők csatlakozási kérelméről szólt. Magyar Péter felvételét az RMDSZ EP-képviselői nem támogatták, erkölcsi és politikai okokból kifolyólag

– válaszolta írásban Winkler, ám arra a lap visszakérdezése után sem tért ki, hogy csak Magyar tagfelvételét utasították-e el, vagy az összes tiszás képviselőjét. „Egy blokk szavazás volt 14 felvételi kérelemről” – írta az RMDSZ politikusa.

Az Európai Néppárti Képviselőcsoport kedden hivatalosan is úgy döntött, hogy 14 új európai parlamenti képviselőt fogad a soraiban, így a Tisza Párt és a holland farmerpárt (BBB) megválasztott képviselőit is. A mandátumát végül Magyar Péter is felveszi, de a Tisza delegációt Tarr Zoltán fogja vezetni, hogy Magyar a hazai pártépítésre és mozgalomszervezésre tudjon koncentrálni.

Kapcsolódó
Magyar Péter: Az az ellenérv, hogy a kampányban mást mondtam
Magyar Péter mégis beül az EP-be, bár korábban többször ezzel ellentétesen nyilatkozott. Kedd este Brüsszelből válaszolt követőinek a döntésével kapcsolatos kérdésekre.
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik