Belföld

Életfogytiglant kapott a kollégáját nadrágszíjjal megfojtó férfi

A Fővárosi Ítélőtábla jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki nadrágszíjjal megfojtotta munkatársát – közölte a bíróság szerdán. A tavaly novemberben hozott elsőfokú ítéletet annyiban módosították, hogy a vádlott legkorábban harminc év után feltételes szabadságra bocsátható – írta az MTI.

Az ügyről azt írták, hogy a vádlott és a sértett között jó kollegiális viszony alakult ki. Rövid időn belül a zárkózott természetű, szellemi fogyatékosággal élő, és a saját neméhez vonzódó sértett már mélyebb érzelmeket táplált a vádlott iránt, aki azonban – emelte ki a bíróság a közleményben – nem viszonozta az érzelmeit. Ugyanakkor kihasználta azokat, többször kért és kapott kölcsönt a sértettől – tették hozzá.

A vádlott elhatározta, hogy megöli a másik férfit, és megszerzi a pénzét és értékeit – ismertette a bíróság. Azt írták, a vádlott 2021. december 27-én elcsalta a sértettet egy elhagyatott, XI. kerületi, Duna-parthoz közeli területre, ahol rátámadt, és egy nadrágszíjjal hátulról megfojtotta. Majd elvette a mobiltelefonját, laptopját és 144 ezer forint készpénzét, a holttestet pedig a Dunába gurította, és egy faággal még beljebb is tolta – tárták fel a részleteket.

Kitértek arra is, hogy a vádlott más bűncselekményt is elkövetett: 2021. augusztus 31-én éjjel az egyik metróaluljáróban egy padon alvó, öntudatlan ember zsebéből kivett 60 ezer forintot, személyes iratokat és egy bankkártyát, valamint eltulajdonította a sértett mobiltelefonját és egyéb elektronikai eszközeit. A bankkártyával többször megpróbált tömegközlekedési bérleteket és menetjegyeket vásárolni. Cselekményével mintegy 350 ezer forintos kárt okozott – közölte a Fővárosi Ítélőtábla.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik