Belföld

Magyar Péter akár még az ATV-ben is vitázna Orbán Viktorral

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Szerinte a Fidesz olyan lejtőn van, hogy a Tisza Párt már idén is megnyerné az országgyűlési választásokat.

Magyar Péter a Klubrádióban azt mondta, ez a választás csak a főpróba volt, ami jól sikerült, de a valódi előadás az a parlamenti választás lesz. Addigra a Tisza Párt más eszközökkel, szervezettséggel fog rendelkezni. Ezt tudja Orbán Viktor is, ezért a helyében előrehozott választást írna ki, hogy a Fidesz lekerüljön a lejtőről. A Tisza Pártnak most még nincs szervezeti struktúrája, nem léptettek be sok ezer tagot, mégis készen állnának egy esetleges 2024-es választásra, amit szerinte meg is nyernének.

Annak kapcsán, hogy Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését sürgette, azt kérdezte, lehetnek-e új jelöltek is. Eredetileg azért nem indult, mert nem tudtak volna közgyűlési többséget szerezni. A vasárnap elért 10 mandátum minden várakozásukat felülmúlta, de többségük így sem lett, a Fidesz is ennyit szerzett, ők pedig nem szeretnének se a Fidesz, se a DK bábjai lenni, egyébként is csak viccből tette fel a kérdést – tette hozzá. Hatalomra kerülése esetén Magyar Péter nem zárná ki az Alaptörvény módosítását, ha azt az emberek többsége szeretné, és komoly társadalmi vita előzné meg. Minden területen szeretne fékeket, ellensúlyokat beépíteni a magyar jogrendbe, rögzítené például, hogy egy adott személy csak két cikluson át lehessen miniszterelnök.

Intézményesített csalásnak nevezte a levélszavazást. A Tisza Párt alelnöke szerint nincs rendjén, hogy míg a Vajdaságban lehetett így választani, egy Németországban dolgozó magyarnak akár 500 kilométert is kellett utaznia, hogy leadhasa voksát. Azt is kifogásolta, hogy a Fidesz vajdasági testvérpártja (VMSZ) intézte a levélszavazatok begyűjtését és a szavazás teljes koordinálását. A külképviseleteken a Tisza fölényesen legyőzte a Fideszt. A párt alelnöke azt szeretné, ha mindenki az interneten szavazhatna egy átlátható, biztonságos rendszeren keresztül.

Magyar Péter a hétfői ATV-s incidenséről azt mondta, azzal hívták, hogy kizárólag a választási eredményekről fognak beszélni, Rónai Egon az interjú előtt sem említette a piros dossziét, azt, hogy problémájuk van vele. Szerinte ők arra is felhatalmazást kaptak a választóktól, hogy a korrupt, összejátszó, az országot leépítő politikai elithez tartozó médiát is leváltsák. Úgy vélte, az ATV cinkelt lapokkal játszik. Annak kapcsán, hogy kiposztolta, az ATV munkatársai közül kik a Hit Gyülekezete tagjai, úgy reagált, ő csak pozíciókat említett, neveket nem, míg a csatorna az ő munkatársainak nevét posztolta ki engedély nélkül – tette hozzá.

Magyar Péter szerint az országgyűlési választás előtt olyan szoros lesz a verseny, hogy Orbán Viktornak állhat majd érdekében a vita.

Ő jobban tudja, mikor lesz, mert nyilván ő fogja megnyomni a Start gombot. Én bármikor kész vagyok vele vitatkozni, akár a köztévében, vele akár még az ATV-be is bemegyek

– fogalmazott, majd hozzátette: akár még a Klubrádióban is vitázna a Fidesz elnökével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik