Belföld

Fogházba küldenék a sofőrt, aki egy kétgyermekes apa és annak anyósa halálát okozta Vésztőnél

police.hu
police.hu

Vádat emelt a Gyulai Járási Ügyészség azzal a 37 éves dobozi férfival szemben, aki egy kétgyermekes apa és annak anyósa halálát okozta 2022 szeptemberében Vésztőnél.

A sofőr Sopronból tartott a dobozi otthona felé, azonban vezetés közben rosszul lett. Emiatt többször is megállt útközben, majd rövid várakozás után folytatta az útját úgy, hogy nem ment el orvoshoz. A Békés Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a terhelt este ért Vésztő közelébe, és megint rosszul lett, emiatt az egyik kereszteződésben az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla utasítása ellenére nem adott elsőbbséget a védett úton közlekedő autónak, ezért összeütköztek.

A balesetben a vétlen autót vezető kétgyermekes apa és a mellette lévő anyósa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghaltak. A hátsó ülésen utazók közül egyikük életveszélyes állapotba került, életét csak a gyors és szakszerű orvosi segítség mentette meg. Nála, és a másik utasnál maradandó fogyatékosság is kialakult. A balesetet okozó férfi nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

Kapcsolódó
Rosszullét miatt többször is megállt útközben a sofőr, aki egy kétgyermekes apa és annak anyósa halálát okozta Vésztőnél
A férfinak felajánlotta az egyik utas, hogy pihenjen le, de ő folytatta az útját, mert minél előbb haza akart érni.

A rendőrségi eljárás során a férfi elmondta, hogy hullámokban tört rá a rosszullét, olyankor megállt, pihent egy kicsit, majd mikor úgy érezte, képes megtenni a hátralévő utat, elindult. Egy ideig egy nő is vele utazott, aki – amikor kiszállt és elköszöntek egymástól – felajánlotta neki, hogy lepihenhet nála, mert látta rajta, hogy nincs jól.

A férfi azonban megköszönte a lehetőséget, azzal, hogy mielőbb haza szeretne érni, és folytatta az útját. A vétkes sofőr belátta, hogy nem lett volna szabad ilyan állapotban vezetnie. Szerinte a baleset is azért történt, mert közvetlenül előtte rátört a rosszullét.

Az ügyészség letöltendő fogházbüntetést kért a halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolt férfire azzal, hogy határozott időre tiltsák el a közúti járművezetéstől, és kötelezzék a közel kétmilliós bűnügyi költség megfizetésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik