Belföld

Rosszullét miatt többször is megállt útközben a sofőr, aki egy kétgyermekes apa és annak anyósa halálát okozta Vésztőnél

police.hu
police.hu

Hamarosan vádat emelhetnek azzal a dobozi férfival szemben, aki két ember halálát okozta másfél évvel ezelőtt Vésztő határában.

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a vétkes sofőr Sopronból Dobozra tartott, és útközben többször is megállt, mert nem érezte jól magát. Már majdnem célba ért, amikor este fél hétkor körül megtörtént a tragédia.

police.hu

Egy kereszteződésben nem adott elsőbbséget egy másik autósnak, és összeütköztek. A férfi nem volt bekötve, és súlyosan megsérült. A másik autóban négyen ültek, ők sem használták a biztonsági övet. A tragédiában egy 42 éves kétgyermekes komódi férfi, és annak anyósa vesztette életét, ketten pedig súlyos sérüléseket, maradandó egészségkárosodást szenvedtek.

police.hu

A rendőrségi eljárás során a férfi részletesen elmondta, milyen tünetei voltak vezetés közben.

Hullámokban tört rá a rosszullét, olyankor megállt, pihent egy kicsit, majd mikor úgy érezte, képes megtenni a hátralévő utat, elindult. Egy ideig egy nő is vele utazott, aki – amikor kiszállt és elköszöntek egymástól – felajánlotta neki, hogy lepihenhet nála, mert látta rajta, hogy nincs jól. A férfi azonban megköszönte a lehetőséget, azzal, hogy mielőbb haza szeretne érni, és folytatta az útját. Utóbb belátta, hogy nem lett volna szabad olyan állapotban vezetnie. Szerinte a baleset is azért történt, mert közvetlenül előtte rátört a rosszullét.

– számolt be a tanulságos esetről a rendőrség.

A rendőrség lezárta a halálos közúti baleset gondatlan okozása vétségével gyanúsított 37 éves férfi ügyét, és vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik