Belföld

Polt Péter reagált Völner Pál luxusautózására

Olvasói fotó
Olvasói fotó
A legfőbb ügyész elmagyarázta, a vagyonzár ellenére hogyan vezethetett egy Audi Q5-öst a volt fideszes államtitkár.

Miközben a korrupcióval vádolt Völner Pál többször panaszkodott az őt és a családját sújtó kiterjedt vagyonzár miatt, a volt államtitkár április végén egy prémium városi terepjáróval vitte lángosozni a családját. Erről a 24.hu egyik olvasója készített fotót. Cikkünk megjelenése után Vadai Ágnes arról kérdezte a legfőbb ügyészt, hogy a vagyonzár ellenére hogyan vezethetett egy Audi Q5-öst április végén Dunaalmáson a volt igazságyügyi államtitkár.

Vizsgálják kié a gépjármű?

A DK politikusa erre azt követően kérdezett rá Polt Péternél, hogy Völner Pál nem árulta el, kié a városi terepjáró. A 24.hu korábban megírta, a büntetőeljárásban bankszámlákat, részvényeket, ingatlanokat, autókat és céges üzletrészt is zár alá vett a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyonvisszaszerzési Hivatala a volt igazságügyi államtitkárnál és családjánál.

Völner fiának Porsche sportautóját is lefoglalták, miként felesége hibrid hajtású Lexus terepjáróját.

Polt Péter megerősítette: a Központi Nyomozó Főügyészség folyamatosan és teljeskörűen vizsgálta, van-e olyan Völner Pál tulajdonában lévő, általa szerzett vagyontárgy, amelyre a törvény alapján elkobzás, vagyonelkobzás rendelhető el. A vagyontárgyak biztosítása érdekében lefoglalást, zár alá vételt rendeltek el.

A kérdésben megjelölt gépkocsi vonatkozásában nincs olyan adat, amely kényszerintézkedés alapját képezhetné. A büntetőeljárásban alkalmazott vagyont érintő kényszerintézkedések kizárólag

az azokban megjelölt vagyontárgyak tulajdonhoz fűződő jogait korlátozzák, ami nem akadálya annak, hogy dr. Völner Pál egy kényszerintézkedésekkel nem érintett gépkocsit használjon.

Kapcsolódó
Audi terepjáróval ment lángosozni a vagyonzárral sújtott Völner Pál
A korrupcióval vádolt volt fideszes államtitkár nem árulta el, kié a városi terepjáró, amit vezetett. Korábban arra panaszkodott, hogy a családtagjainak az autóit lefoglalták a hatóságok, pedig nekik semmi közük nincs a büntetőügyéhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik