Belföld

Nyugdíjasokat rabolt ki egy román szőnyegárus, egy asszonynak a 30 milliós lakását szerezte meg

Hamarosan vádat emelhetnek azzal a román szőnyegárussal szemben, aki több nyugdíjast is kirabolt, illetve lehúzott Magyarországon. A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a férfi tavaly április elején odament egy éppen hazaérkező mozgásában korlátozott idős asszonyhoz Gyulán.

Azt mondta neki, hogy Törökországban a földrengés során megsemmisült az üzlete, de az árukészlet egy részét sikerült megmenteni, és a szőnyegeket magyar nyugdíjasoknak akarja ajándékozni.

Hiába mondta a nő, hogy neki nem kell ajándék, az idegen a nyomában maradt, és három szőnyeggel a kezében betolakodott a lakásába. Ott már százezreket követelt az ajándékért, és azzal fenyegetőzött, hogy ha nem kap pénzt vagy aranyat, akkor megfojtja az asszonyt.

A megfélemlített nyugdíjas elővette a pénztárcáját, és százezer forintot adott neki azért, hogy hagyja békén. A férfi kikapott a tárcából még száztízezret, és elment.

– közölte a rendőrség.

A gyulai rendőrök azonosították a román férfit, és elfogatóparancsot adtak ki ellene. A férfi öt héttel később újra Magyarországra jött, ekkor fogták el.  Kiderült, hogy a férfinek nem a gyulai asszony volt az egyetlen áldozata. Egy évvel korábban Budapesten szólított le egy 85 éves asszonyt éppen akkor, amikor átvette a nyugdíját.

Először rábeszélte, hogy vegyen meg négy szőnyeget negyvenezer forintért, majd azt akarta, hogy vásároljon még tőle akár úgy is, hogy arannyal fizet. Amikor a nő megmutatta az ékszereit, elterelte a figyelmét, ellopott tőle három ékszert és közel kétszázezer forintot. A következő év januárjában egy 76 éves debreceni nőt szemelt ki, a bizalmába férkőzött, és olyan szerződést kötött vele, amellyel ajándékozás címén megszerezte a nyugdíjas asszony közel 30 millió forintot érő lakását.

A gyulai eset előtt pedig egy idős beteg férfivel alkudozott Hajdúnánáson, aki hiába mondogatta neki, hogy nincs pénze. Végül lehúzott az ujjáról egy arany pecsétgyűrűt, és közölte vele, hogy ha szól a rendőrségnek, megöli.

Ezt követően bement az idős férfi lakásába is, ahonnan arany ékszereket vitt el. A rendőrség lezárta a letartóztatásban lévő 39 éves román férfi ügyét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik