A következő élő közvetítés része Fővárosi Választási Bizottság: Karácsony Gergelyt választották főpolgármesterré, három napon belül lehet fellebbezni

Cser-Palkovics András: Magyar Péter leváltotta az ellenzéket, ezt nem lehet lekicsinyelni

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere is bejelentkezett a Partizán hétfő reggeli műsorába. A városvezető 13 százalékot javított a 2018-as eredményén, közel 75 százalékot szerzett. Szerinte a stílus az, ami ehhez vezetett leginkább, hogy azt érzékelték az emberek Székesfehérváron, hogy ő azt keresi, ami összeköti őket.

Ekkora eredményben nagyon sok fideszes szavazó is van, vélekedett, de sok olyan is, aki nagyon mást gondol a világról, mint a kormánypárt. Feléjük is van felelősségük, hangsúlyozza.

A helyi politika más, mint az országos politika, mondta, ehhez kell a béke és nyugalom, anélkül nem lehet építkezni.

Helyi szinten, helyi témákat kerestek, épp ezért tartott attól, hogy két nap van két választás, egy helyi és egy országos választás, mert témaválasztásban, stílusban, tartalomban eltér a kettő egymástól.

Nem kell nagy elemzőnek lenni ahhoz szerinte, hogy kijelenthető legyen, hogy a 75 százalék sok olyan ember megszólítását is jelenti, aki másképp gondolkodik, mint akár ő. Nem biztos, hogy mindig neki van igaza, szögezi le, mindig szeretne érdemi szakpolitikai vitát.

Cser-Palkovics szerint nem lehet megkerülni a háború-béke kérdését, de helyi szinten szerinte az emberek joggal várják el azt, hogy arról beszéljenek, ami őket helyben foglalkoztatja. Amit meg tudtak tenni mozgósítás címszó alatt, azt megtették, mondta. A háború-béke témája most is kulcskérdés, úgy véli,

mert béke nélkül nincs semmi,

de szerinte érdemes lenne egy önkormányzati kampány során jobban koncentrálni a helyi témákra.

Magyar Péterrel kapcsolatban a polgármester úgy vélekedett: a tegnapi eredmények alapján azt gondolja, hogy Magyar leváltotta az ellenzéket, az később fog kiderülni, ezzel mit fog tudni kezdeni. A többi ellenzéki párt meglátása szerint szinte megszűnt mint politikai szervezet.

Látok itt egy professzionális munkát, nekünk erre oda kell figyelni, ezt nem lehet lekicsinyelni. (…) Itt nekünk is van feladatunk a következő időszakban, erről beszélni is kell, részben a nyilvánosság előtt is

– fogalmazott. Időről időre nekik is meg kell újulniuk, folytatta, ám úgy véli, hogy azáltal, hogy összeférhetetlen a polgármesteri és a képviselői munka, a szintek kicsit eltolódtak, és nagyon kevés a kapcsolat ma a polgármesterek és az országos döntéshozatal között. A szervezeti együttműködéseket hiányolja, ebben az önkormányzati faktornak is megvan a felelőssége és a feladata is, jelezte.

Komoly eredmény született tegnap, ezt mindenkinek figyelembe kell venni, és az igazság pillanata is közeledik, amikor a napi munkát Magyar Péteréknek is el kell kezdeni – jegyezte meg Cser-Palkovics. Óriási munkának nevezte, amit a Tisza vezetője „végigvitt településről településre”, de hiányolta székesfehérvári látogatásánál azt, hogy mi az üzenete Magyarnak a várossal kapcsolatban.

Megnyertük ezt a választást nagyon sok szinten, de a 2026-os időszak nagyon komoly felkészülést igényel mindenki részéről, természetesen ez igaz ránk is.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik