A következő élő közvetítés része 324 szavazat különbséggel Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást

A pesti oldalon szinte minden polgármester újrázhat egyelőre

24.hu
24.hu

A pesti kerületekben egyedül Zuglóban áll vesztésre a jelenlegi polgármester (persze még nem mindenhonnan jöttek be adatok), de még ott is csak alig 10 százalékos feldolgozottságnál járunk, viszont az már jól látszik, hogy az a választás a momentumos Rózsa András és a fideszes Borbély Ádám között fog eldőlni: előbbi 33,97, utóbbi 31,65 százalékon áll, a jelenlegi polgármester, Horváth Csaba csaknem tíz százalékkal lemaradva tőlük a harmadik.

Mindenhol máshol a mostani polgármester vezet: Szentgyörgyvölgyi Péter (Fidesz-KDNP) az V. kerületben 25 százalékos feldolgozottságnál több mint tíz százalékot ver Juhász Péterre; a VI. kerületben Soproni Tamás (Momentum) 20 százalékos feldolgozottságnál agyonveri a fideszes Kovács Balázs Norbertet (67,46% illetve 26,43%). A VII. kerületben Niedermüller Péternek azért jóval nehezebb dolga van, 23,68%-os feldolgozottságnál az előnye kevesebb mint 4 százalék a fideszes Benedek Zsolt előtt. Pikó András és Baranyi Krisztina vezetéséről már korábban beszámoltunk, és biztosan vezet a X. kerület fideszes polgármestere, Kovács Róbert Antal is, bár ott még nem éri el a 10 százalékot a feldolgozottság.

Újrázhat Cserdiné Németh Angéla (MSZP – DK – Jobbik – LMP – Zöldek – Párbeszéd- ZÖLDEK – Momentum) is a XV. kerületben, az előnye 20 százalékos feldolgozottságnál 7 százalék. Hozzá hasonlóan vezet a XVIII. kerület DK-s polgármestere, Szaniszló Sándor is, de az ő előnye tetemes, közel 20 százalék, a feldolgozottság 25 százalékos. Gajda Péter Kispesten még biztosabban vezet.

A többi pesti kerületben sincs változás, továbbra is biztosan vezetnek a fideszes vagy fideszes támogatottsággal induló polgármesterek: Kovács Péter (XVI.), Horváth Tamás (XVII.), Szabados Ákos (XX.), és nem beszéltünk még a XXIII. kerületről, ahol szintén a regnáló polgármester, Bese Ferenc vezet. Ő függetlenként indul a Fidesz támogatásával, és 62,50 százalékos feldolgozottságnál nagyon vezet ellenzéki kihívója, Ritter Ottó előtt, olyannyira, hogy már fogalmazhatja is a szavazóknak köszönetet mondó Facebook-posztját.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik