Belföld csatatér 2024

Vitézy Szentkirályi visszalépéséről: Az első győzelem megvan

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Amikor a főpolgármesteri kampányomat elkezdtem, tudtam, hogy egyszerre kell legyőznünk a kormány Lázár János nevével fémjelzett, minden fontos fejlesztést leállító Budapest-politikáját, és a Városháza Karácsony Gergely országos politikai ambíciói által fűtött, panaszkodó, másokra mutogató, halogató semmittevését. Az első győzelem megvan. Vasárnap jön a második!

– írta Facebook oldalán Vitézy Dávid Szentkirályi Alexandra visszalépésével kapcsolatban. Bejegyzését azzal folytatta, hogy Szentkirályi Alexandra döntését tudomásul veszi.

“A mai bejelentés valójában a főpolgármester-jelölti vita következményeként biztossá vált harmadik hely feladása. A már 440 ezer ember által látott Partizán-vita után a korábbi kutatások érvényüket vesztették, Szentkirályi Alexandra távolmaradásával és Karácsony Gergely minden vártnál gyengébb szereplésével a főpolgármester-választás esélyei megváltoztak. Minden, a Budapest vezetésében változást akaró számára nyilvánvalóvá vált, hogy az egyetlen esélyes kihívó én vagyok” – folytatta Vitézy, aki szerint a helyzet azt igényli, hogy „beszéljünk világosan”. A többi között azt ígéri, hogy főpolgármesterként nem fog koalíciót kötni sem a Fidesszel, sem a DK-val, illetve, hogy nem lesz se fideszes, se DK-s főpolgármester-helyettese.

Gyurcsány emberei mennek, de Orbán emberei sem jöhetnek a helyükre. A Városháza nem lesz sem a Fidesz, sem a DK zsákmánya – állítja Vitézy. Szentkirályi Alexandra péntek reggel jelentette be visszalépést, illetve arra kérte támogatóit, hogy a polgármesteri szavazólapon Vitézy Dávidra szavazzanak.

Frissítünk!

Szentkirályi Alexandra visszalépésével megnyílt az esély, hogy ne Orbán Viktor vagy Gyurcsány embere legyen a főpolgármester, hanem a budapestiek embere – nyilatkozta az atv.hu-nak Ungár Péter az LMP főpolgármester-jelöltjének, Vitézy Dávidnak az esélyéről.

Kapcsolódó
Visszalépett Szentkirályi Alexandra
Így Karácsony Gergely és Vitézy Dávid között dőlhet el a főpolgármesteri címért vívott harc vasárnap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik