Belföld

Tarlós István Szentkirályi Alexandra visszalépéséről: Nincs véleményem

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Kétszavas választ adott Tarlós István a 24.hu-nak arra a kérdésre, hogy mit gondol a kormánypárti főpolgármester-jelölt, Szentkirályi Alexandra visszalépéséről.

Nincs véleményem

– mondta a Budapestet két cikluson át vezető főpolgármester, aki ennél bővebben nem kívánta kibontani a nézőpontját.

Tarlós többször egyértelművé tette, hogy volt helyettesét, Szentkirályi Alexandrát támogatja a főpolgármester-választáson. Az immár a Fidesz által is támogatott Vitézy Dávid – aki Szentkirályi visszalépésével Karácsony Gergely fő kihívója lett, mivel kettőjükön kívül Grundtner András, a Mi Hazánk jelöltje lesz csak ott a szavazólapon – a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója volt Tarlós alatt, időközben megromló viszonyukról a Vitézyről írt portrécikkünkben ejtettünk bővebben szót. Vitézyt Tarlós 2014-es újraválasztása után menesztették a posztjáról, ami az idei főpolgármester-jelölti kampánynak is témája lett. Vitézy azt állította, hogy az orosz metró ügye vezetett a kirúgásához, amit Tarlós cáfolt, mondván, ő is az új szerelvények mellett kardoskodott, és semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy külső nyomásra rúgta volna ki Vitézyt.

Tarlós május elején a Mandinernek adott interjújában sértődöttnek és tisztességtelennek nevezte az immáron a Fidesz támogatását is élvező egykori BKK-vezért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik