Belföld

„Mondtam, hogy fiam gyere vissza! Ne hagyj itt! Még utoljára megöleltem, annyi volt” – utolsó pillanatig küzdött életéért a csatornába fulladt kisfiú

Azonnal a fia után ugrott az anya, akinek az ötéves kisfiát szerdán ragadta el a víz a hajdúszováti Kösely csatornában. A nő az RTL Híradónak azt mondta, olyan erős sodrású és mély volt a víz, hogy őt is a rokonoknak kellett kimentenie.

Mint mondta, a tűzoltók találták meg a nádba kapaszkodó kisfia holttestét, aki az utolsó erejével még próbált kievickélni a vízből. Diégó a két évvel idősebb bátyjával játszott a csatornánál, amikor belecsúszott az erős sodrású vízbe. A testvére próbálta kihúzni a vízből, de nem tudta, ezért azonnal hazarohant a pár száz méterre lakó szüleihez segítségért.

Az anya azt mondta, hogy épp takarított otthon, amikor amikor a nagyobbik fia zokogva hazafutott és azt mondta, hogy a kistestvérét elragadta a víz.

Anya gyertek, mert a Diégó beleesett a vízbe. Hiába ugrott utána, nem tudta megmenteni, mert őt is ellepte volna a víz, ő valahogy vissza tudott fordulni. Mikor jött hozzánk, már látta, hogy a gyereket ellepi a víz

– nyilatkozta Diégó édesanyja.

Réka elmondása szerint a történtek után az egész család a csatornához rohant, de a sűrű nádas miatt alig láttak valamit. Az anya a kisfia után ugrott, de őt is majdnem ellepte a víz, ezért kihúzta a párja. A gyermeket végül a tűzoltók találták meg. A mentősök hosszasan küzdöttek Diégó életéért, de már nem lehetett segíteni rajta.

Én mindent mondtam. Fiam, gyere vissza! Ne hagyj itt! Nyomkodtam a lábát, hogy hátha pulzust kap, vagy valami. Még utolsónak megöleltem, annyi volt

– mondta a kisfiú édesanyja az RTL Híradónak.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rendkívüli haláleseti eljárásban vizsgálja a baleset körülményeit, és büntetőeljárást indított ismeretlen tettes ellen kiskorú veszélyeztetése miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik