Belföld

Büntetőeljárást indított a rendőrség a Hajdúszováton csatornába fulladt ötéves kisfiú ügyében

Büntetőeljárást indított a rendőrség a Hajdúszováton csatornába fulladt ötéves kisfiú ügyében. Ahogy arról korábban beszámoltunk a kisfiú a hétéves bátyjával játszott a csatorna mellett, amikor a gyerek beleesett a vízbe. A testvére megpróbálta őt kihúzni a vízből, de nem tudta. A szülők és a hatóságok is hamar a helyszínre értek, de a gyereken már nem lehetett segíteni.

Papp-Kunkli Nóra, a meggyei katasztrófavédelem szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy a  hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók emelték ki a gyereket a csatornából, majd adták át a mentőknek. A kisfiú életét azonban már nem lehetett megmenteni.

Úgy tudjuk, hogy a gyerekek pár száz méterre laktak a csatornától, és kishalat szerettek volna fogni, amikor történt a tragédia. Értesülésink szerint a rendőrség vizsgálja a szülők felelősségét.

Domokos Jenő Albert, a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rendkívüli haláleseti eljárásban vizsgálja a baleset körülményeit, és büntetőeljárást indított ismeretlen tettes ellen kiskorú veszélyeztetése miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik