Belföld

Nemcsak a milliárdos bicikliút, a verpeléti polgármester jogosítványa is odalett a viharban

MTI
Verpelét, 2022. június 27. A drónnal készített felvételen a városháza Verpeléten 2022. június 27-én. MTI/Komka Péter
MTI
Verpelét, 2022. június 27. A drónnal készített felvételen a városháza Verpeléten 2022. június 27-én. MTI/Komka Péter
Koccintott, aztán intézkedni hívták, végül – lakossági bejelentésre hivatkozva – egy rendőr megszondáztatta.

A rendőrség ittas vezetés miatt bevonta Farkas Sándor verpeléti polgármester jogosítványát. A hatósági intézkedés tényét maga a településvezető erősítette meg a 24.hu-nak.

A napokban bejárták a sajtót a Tarnaszentmária és Verpelét közötti, milliárdos költséggel megépített kerékpárútról készült fotók, amelyeken az látszott, hogy a hétfői felhőszakadás elsöpörte a tavaly átadott beruházás egyik szakaszát.

Ugyanezen az estén riasztották egy közeli területre Verpelét polgármesterét a helyiek a szintén milliárdos forrásból létesített kőátrakóhoz az elemelkedő vízszint miatt. Farkas polgármester elmondása szerint éjjel jött a telefon, hogy baj van, csakhogy ő, mint írta, délután, munkaidőn kívül „koccintott” a pedagógusnapi ünnepségen.

Fogyasztottam bort, ahogy illik, majd hazamentem, lefeküdtem aludni. A hívásra azonban azonnal kocsiba ültem, a helyszínre mentem, segítettünk, szerveztem, intézkedtem: homokzsákok, szivattyúk, az ilyenkor szokásos teendők

– közölte lapunkkal Farkas Sándor, hozzátéve, épp egy másik kárhelyszínre indult volna, amikor leintette őt a rendőr, és „lakossági bejelentésre hivatkozva szondát fújatott velem.” A helyszíni szondáztatás után bevitték Egerbe, ahol megismételték az alkoholszintmérést.

A verpeléti polgármester azt is közölte, hogy a hivatalos vizsgálati eredményekről még nem kapott tájékoztatást, de „bármi legyen majd az eredmény, azt tisztelettel elfogadom.”

Az ügyben megkerestük a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányságot is, de egyelőre nem reagáltak kérdéseinkre.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik