Belföld

Fonyód fideszes vezetője azzal támadja az egyik polgármesterjelöltet, hogy rossz anya

MTI/Varga György
MTI/Varga György

Maradjunk meg embernek! – írta Hidvégi József, Fonyód fideszes polgármestere májusban Facebook oldalán, amikor megrongált fideszes plakátokról osztott meg képeket követőivel. Ehhez képest a városvezető kedden Facebook-bejegyzésében azt ecseteli, hogy az egyik polgármesterjelölt

anyaként levizsgázott, elhagyta gyermekét és azóta sincs kapcsolata vele, sem unokáival.

Hidvégi a jelölt nevét egyszer sem írta le, de nem nehéz kitalálni, kiről van szó, miután csak egyetlen női polgármesterjelölt van Fonyódon: a függetlenként induló Németh Helga, aki egyébként a DK választókerületi elnöke.

Hidvégi viszont idén már nem indul újra, 18 év után át kell adnia a polgármesteri széket valaki másnak. Németh Helga mellett még egy független, Kiss Zoltán és a Fidesz-KDNP jelöltje, Erdei Barnabás jelenlegi alpolgármester pályázik a pozícióra.

De vissza Hidvégi bejegyzéséhez, aki polgármesterjelöltként ugyan nem, de képviselőjelöltként elindul az 5 ezer lakosú déli parti városban. A polgármester azt is felrótta Németh Helgának, hogy „vállalkozása képtelen fejlődni”, és támadta azzal is, hogy bérelt üzlete környékén autógumit használ virágtartónak. Hidvégi azt is megállapította a jelöltről, hogy „vagyona nincs, árverezik a lakást, amiben lakik, tehát egy csődtömeg”. A polgármester kérdéseket is feltett Németh Helgával kapcsolatban: „Önéletrajzát nem olvashattuk. Vajon melyik virtuális egyetemen végezte «tanfolyamait»? Hány nyelven beszél? Mit vezetett a rolleren kívül?”

„Hölgyem! A polgármesterség nem szerencsejáték!” – jelentette ki bejegyzésének egy pontján Hidvégi, majd Németh Helga segítőiről kezdett írni. Az ő beazonosításukra nem tennénk kísérletet, mindenesetre egyiküket azzal vádolta, hogy

olyan fonyódi elszármazott, aki elment a nagyvárosba «segédmunkásnak», és már Ő a «Jani».

Hidvégi ezek után hangnemet vált, és arról írt, hogy „mi olyan várost szeretnénk, ahol nyugalomban élhetünk, egymás szemébe nézhetünk és közösen gyarapítjuk, építjük fel településünket”. A fonyódi képviselőtestületben jelenleg Hidvégin kívül 7 fideszes képviselő és egy független, Árok László ül. Árok egyébként az előző választáson még polgármesterjelöltnek is elindult, de 284 szavazattal kevesebbet kapott, mint Hidvégi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik