Élő Belföld

Élő vitában csapott össze Karácsony Gergely és Vitézy Dávid

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Karácsony: Vitézy a politikai pojácaság oltárán áldoz fel a hitelességéből

Vitézy megkérdezte Karácsonyt ezt követően, akadálymentes-e az összes önkormányzati épület. Nem, ismerte el Karácsony, aki még öt éve egy Partizán-vitában megígérte, hogy ha nem lesz minden akadálymentes, akkor nem indul újra a főpolgármesteri címért.

A fővárosi intézmények 70 százaléka akadálymentes, nem 100 százaléka, mondta Karácsony, majd hozzátette, hogy jelenleg Budapesten minden busz alacsonypadlós. A főpolgármester szerint Vitézy

a politikai pojácaság oltárán áldoz fel a hitelességéből.

Karácsony: Mániákusan együttműködő ember vagyok

Én egy zöld, baloldali, konzervatív értékekre nyitott politikus vagyok, hangsúlyozta Karácsony, aki szerint olyan hellyé kell válnia Budapestnek is, ami zöldebb és egyenlőbb.

Azt kell csinálnunk ebben a városban, hogy javítanunk kell minden budapesti életminőségét

– fogalmazott a jelenlegi főpolgármester, aki ebből vezeti le azt, milyen szakmai intézkedéseket kell hozni, milyen közpolitikát kell csinálni, illetve milyen viszonyt kell kialakítani a kormánnyal.

Adrián Zoltán / 24.hu

Olyan politikai rendszer épült fel Magyarországon, ami megkérdőjelezi, gyűlöli azokat az értékeket, amiket a budapestiekkel szeretne megvalósítani, szögezte le. Karácsony nem akar megfeledkezni arról, hogy az ország tele van gyűlölettel, ezért van tennivalójuk azzal, hogy Budapest másik jövőképet mutasson. Ehhez meg kell adni, meg kell őrizni a város szabadáságát.

Nagyon sok konfliktusban volt a kormánnyal, de azt ígéri, soha nem keresi a konfliktust, mániákusan együttműködő embernek tartja magát.

Karácsony nyitóbeszédével folytatódik a vita

Karácsony megköszönte Vitézynek, hogy vitatkozhatnak, a jelenlegi főpolgármester pedig Budapestről szeretne beszélni. Szerinte a Fidesznek nem ajánlata, hanem hadüzenete van, úgy véli, a mai napig nem tudják, hány jelöltje is van pontosan a kormánypártnak.

Miért csináljuk, amit szeretnénk csinálni?, vetette fel Karácsony, aki szerint sok politikai és erkölcsi kérdést kell tisztázni a mai napon.

A válasza arra a kérdésre, miért szeretne főpolgármester lenni,

ahogy egymással bánunk, az a mi hazánk.

És szeretné, ha jól bánnának Budapesttel, szögezte le.

Vitézy nyitóbeszédével indul a vita

Karácsonynak Budapest egy ugródeszka, egy színpad – mondta nyitóbeszédében Vitézy, aki elmondta, 2019-ben ő is Karácsonyra szavazott, de csalódott. Vitézy úgy véli, túlságosan szereti ezt a várost, hogy feladja, ezért hazajött külföldi munkáiból, és arra jutott, hogy a budapesti politikát kell leváltani, ezért indul el a főpolgármester-választáson.

Vitézy szerint Karácsony ugyanazokat a lejárató technikákat alkalmazta, amiket Magyar Péter is megkap, de ez a politika most megbukik szerinte.

Új főpolgármesteri program és új főpolgármester is kell, vélekedett, ehhez kért támogatást.

Olvasói sztorik