Belföld

Egyre több helyen rángatják be fű alatt a Tisza Pártot az önkormányzati kampányba

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Sok helyen kéretlenül kerül fel a Magyar-féle párt logója más jelöltek plakátjaira.

Valaki hivatalos támogatásnak vélhető matricát ragaszt a Tisza Párt logójával az Élhető Erzsébetváros Egyesület plakátjaira. Belső-Erzsébetváros gyakorlatilag majd minden utcájában, majd minden plakátjukon ott virít a kamu Tisza-matrica

– írta lapunknak egyik olvasónk.

Az Élhető Erzsébetváros Egyesület szerint semmi közük az egészhez, valójában ők az elszenvedői az akciónak.

„Alakulásunk óta függetlenek vagyunk a pártoktól, most pedig megpróbálnak berángatni minket a pártpolitikába ezekkel a matricákkal. Nem tudom, hogy mit kellene lépnem, nincs annyi politikai tapasztalatom” – fakadt ki a 24.hu-nak Garai Dóra, az egyesület polgármesterjelöltje, aki szerint a választási bizottsághoz nem tudnak fordulni ebben a kérdésben, de a rendőrségi feljelentés is hatástalan lenne a saját tapasztalataik szerint.

Nagyon kellemetlen, már alig maradt plakátunk, talán öt-hat darab, vagyis nem tudjuk lecserélni mindet. Az aktivistáinkat nem tudom megkérni, hogy kaparják le a matricákat, mert még előállíthatják őket plakátrongálás miatt

– mondta Garai Dóra, aki maga is munkaidő után, éjszaka szokott plakátolni.

Arra a kérdésre, hogy szerinte kik ragaszthatták fel a matricákat, azt felelte: mivel nem tudja bizonyítani, ezért a nyilvánosság előtt nem vádolna meg senkit, ám arra a tényre mégis felhívta a figyelmünket, hogy Hunwald György egykori erzsébetvárosi polgármester egyesületének, a Lokálpatrióták jelöltjeinek az eredeti választási plakátjain a „Magyar Pétert támogatom!” felirat volt olvasható.

Kerestük a Tisza Pártot is az erzsébetvárosi matricázás ügyében, de cikkünk megjelenéséig nem reagáltak.

Farkas Norbert / 24.hu

Nem Erzsébetváros az egyetlen városrész, ahol a Tisza Pártot berángatták az önkormányzati kampányba. A XV. kerületben az egyik független polgármesterjelölt is a Tisza Párttal kampányol annak reményében, hogy így több szavazatot kaphat, amiről a Magyar Narancs számolt be. A plakátjain „szavazz Palocsai Béla független jelöltre, szavazz a Tiszára” feliraton a „Tisza” volt a legnagyobb betűkkel kiemelve. Palocsai 2022-ben lépett ki a Momentumból, és azt állította, hogy vele is beszéltek a Tisza Párttól, végül azonban ebben a kerületben nem állított polgármesterjelöltet Magyar Péter alakulata.

„Semmi közünk hozzá. Rengetegen visszaélnek a Tisza Párt nevével nemcsak Budapesten, hanem vidéken is, emiatt a honlapunkon ott van a jelöltjeink listája. Csak ők a hivatalos jelöltjeink, már több bejelentést is tettünk, hogy visszaélnek a nevünkkel. A népszerűség átka ez, de próbálunk erre figyelni, de fontos tudni, hogy nagyon kevés embert támogatunk, ők ott vannak a honlapon” – mondta az ügyről Magyar Péter a Magyar Narancsnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik