A következő élő közvetítés része A pedofilbotrányról kérdezték az egyik műsorvezetőt a köztévé választási vitáján

8 percet beszélhetnek a jelöltek

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A közmédia már korábban nyilvánosságra hozta a jelölti vita szabályait, amelynek talán a legfontosabb része, hogy egy listavezető a vita alatt összesen 8 percet beszélhet, 5 hozzászólás formájában. A megszólalási sorrend megegyezik azzal, amilyen sorrendben a listák a választólapon szerepelnek.

A listát állító szervezetek delegáltjai első körben 1 percben bemutatkoznak, majd a 3 témakörben, témakörönként 2 2-2 percben fejtik ki a véleményüket, és utolsó körben pedig 1 percben reagálnak az előttük elhangzottakra.

Első vitatéma: az Európai Unió védelme és biztonsága, mely az Eurobarometer kutatásán az uniós polgárok szerint a legfontosabb téma, 31 százalékkal.

Második vitatéma: migráció/menekültügy, mely az Eurobarometer kutatásán az uniós polgárok szerint a második legfontosabb téma, 24 százalékkal.

Harmadik vitatéma (választható): mezőgazdaság és/vagy demokrácia-jogállam mely az Eurobarometer kutatásán az uniós polgárok szerint a következő legfontosabb téma, 23-23 százalékkal a harmadik-negyedik helyen.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik