Belföld

Egy rendőrt is meg akart ölni az újpesti férfi, aki meggyilkolta a szüleit

A Központi Nyomozó Főügyészség indítványt tett annak a férfinak a letartóztatása elrendelésére, aki a megalapozott gyanú szerint előbb megölte a szüleit, majd amikor a rendőrök emiatt vele szemben intézkedtek, az egyik rendőrt is mellkason akarta szúrni, közölte a hatóság szombaton.

A megalapozott gyanú szerint egy középkorú férfi a csütörtököt megelőző napokban Budapesten, a IV. kerületi lakásukban egy éles és hegyes eszközzel olyan súlyosan bántalmazta idős szüleit, hogy a sértettek életüket vesztették.

Miután a rendőrség csütörtökön megtalálta a holttesteket, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály Életvédelmi Osztálya nyomozást rendelt el, melynek során a sértettek fia elkövetőként került a nyomozó hatóság látókörébe.

A rendőrök a férfi felkutatása és elfogása érdekében tett intézkedések során csütörtökön, a délelőtti órákban megjelentek annak szintén Budapest IV. kerületi lakásánál.

Amikor a szülei megölésével gyanúsítható férfi kinyitotta a lakása bejárati ajtaját, észlelte a folyosón tartózkodó rendőröket, akik rögtön felszólították, hogy álljon a falhoz. Ekkor a férfi a ruházatából előrántott egy körülbelül 20 centiméter pengehosszúságú vadásztőrt, majd azzal szó nélkül rögtön a tőle karnyújtási távolságra álló egyik rendőr mellkasa irányába szúrt.

A rendőr, a szúró mozdulatot észlelve, egy lépést hátralépett, így a kés pengéje a jobb mellkasa és a jobb felkarja között a hóna alá csúszott, így sikerült elkerülnie, hogy megsérüljön.

Ezt követően a rendőr társai sokkoló és testi kényszer alkalmazásával a férfit elfogták és megbilincselték.

A Központi Nyomozó Főügyészség a férfit – őrizetének elrendelését követően – gyanúsítottként hallgatta ki több ember, részben hivatalos személy sérelmére, hivatalos eljárása alatt, részben a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt, majd a szökés, illetve elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel a letartóztatásának az elrendelését indítványozta.

A letartóztatás elrendelésének kérdésében a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója vasárnap reggel fog dönteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik