A következő élő közvetítés része EP-listavezetői vita: Dobrev szerint nincs idő 2026-ig, Toroczkai bárkivel fogadna, hogy június végén is fideszes kormány lesz

Ki nyerte a vitát?

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A listavezetők vitája után a Partizánon szakértők elemezték a hallottakat. Lakner Zoltán szerint sokkal érdekesebb lett volna a vita Magyar Péterrel és Deutsch Tamással, azért így is mindenki elmondta, amit akart. Bita Dániel, lapunk főszerkesztő-helyettese három politikust és egy civilt látott a színpadon, utóbbival Le Mariettára utalva. Ruff Bálint szerint mindegyik politikus célja az volt, hogy megállítsa pártja zuhanását. Hogy ez mennyire sikerült, az majd június 9-én derül ki.

Mohos Márton / 24.hu

Na de akkor ki nyert?

  • Kerner Zsolt kollégánk szerint Toroczkai nyert a vitával a legtöbbet: az egyetlen jobboldali szereplő lehetett a színpadon.
  • Ruff Bálint: Magyar Péter nyerte a vitát. Nem volt itt, mégis mindenki hozzá képest és rá reagált. A jelenlévők közül viszont Toroczkai László nyert.
  • Lakner Zoltán: Toroczkai volt a legfeltűnőbb, illetve azok a nézők nyertek, akik nem kíváncsiak Magyar Péterre.
  • Bita Dániel: nem egy Gyurcsány-Orbán-vita volt, ahol bizonytalanok százezreit kellett meggyőzni. Ő is Toroczkait emelte ki, mert lehetőséget kapott arra, hogy politikusként nyilvánuljon meg, és ezt jól hozta is.

Vesztes(ek):

Kerner Zsolt meglepő válasza: Magyar Péter. Lehetett volna egy feltűnő jelenség, ha eljön.

Bita Dániel: Le Marietta, mert nem politikusként, inkább civilként szerepelt, így nem tudott meggyőző lenni.

Ruff Bálint: azok a vesztesek, akik nagyon régen nem láttak politikai vitát.

Lakner Zoltán: a Kutyapárt jelöltje tudta a legkevesebbet hozni.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik