Belföld

Zsákba kényszerítette, majd kis híján halálra nyomatta a targoncással a takarítóját egy dél-koreai férfi Komáromban

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Zsákba kényszerítette, majd kis híján halálra nyomatta a targoncással a takarítóját egy dél-koreai férfi Komáromban. A targoncás nem tudta, hogy egy férfi van a zsákban, de amikor meghallotta, hogy kiabál belőle valaki, akkor abbahagyta a targonca villájával lévő műveletet.

dr. Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a dél-koreai állampolgárságú férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Azt állította a gyanúsítotti kihallgatása során, hogy csak viccelődött, és úgy tudta, hogy a férfi nem volt már benne a zsákban akkor, amikor ő odahívta a targoncást. A terhelt Dél-Koreába szökött a kihallgatása után, és azóta is ismeretlen helyen tartózkodik.

– mondta lapunknak az ügyész.

A vádirat szerint a dél-koreai állampolgárságú férfi és a későbbi áldozata három évvel ezelőtt együtt dolgozott egy komáromi csarnok építési területén. A sértett takarítóként végezte a munkáját, melyet a vádlott felügyelt. 

ugyeszseg.hu

Az ominózus napon a főnöke arra utasította a takarítót, hogy másszon bele egy a szemét gyűjtésére szolgáló takarófóliába. A dolgozó nem akart a zsákba lépni, de a főnöke betolta őt, majd intett a csarnokban munkát végző targoncásnak, hogy  menjen oda a targoncával, és nyomja össze a zsákot.

ugyeszseg.hu

A targoncát vezető férfi nem tudott arról, hogy a zsákban egy ember tartózkodik, ezért a targonca villáival megkezdte a zsák összelapítását, majd a takarító kiabálására abbahagyta a műveletet. A vádlott és egy másik férfi ekkor kiszabadította sérült férfit a takarófóliából, a targoncát vezető férfi pedig telefonon értesítette a mentőket.

A bűncselekmény következtében az áldozat lábai lebénultak. A Komárom-Esztergom Vármegyei főügyészség letöltendő börtönbüntetést kért az emberölés bűntettének kísérletével vádolt férfire azzal, hogy utasítsák ki Magyarország területéről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik