Belföld

Deréktól lefelé lebénult a takarító, akit targoncával akart agyonnyomatni a főnöke a komáromi akkugyár építésén

Nyolc év börtönre és 10 év Magyarország területéről való kutasításra ítélte a Tatabányai Törvényszék azt a dél-koreai férfit, aki targoncával akart agyonnyomatni egy zsákba tuszkolt munkást egy komáromi akkugyár építésén 2020-ban. A takarító csak azért nem halt meg mert a targoncás meghallotta, hogy fájdalmában üvölt a zsákban. A megsérült munkás lebénult deréktól lefelé.

Stoller Katalin, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője lapunknak küldött közleményében azt írta, hogy a dél-koreai férfi és az áldozata 2020-ban együtt dolgoztak egy komáromi csarnok építési területén.

ugyeszseg.hu

A sértett takarítóként végezte a munkáját, melyet a terhelt felügyelt. Az ominózus napon a főnöke arra utasította a takarítót, hogy másszon bele egy a szemét gyűjtésére szolgáló takarófóliába. A dolgozó nem akart a zsákba lépni, de a főnöke betolta őt, majd intett a csarnokban munkát végző targoncásnak, hogy  menjen oda a targoncával, és nyomja össze a zsákot.

A targoncát vezető férfi nem tudott arról, hogy a zsákban egy ember tartózkodik, ezért a targonca villáival megkezdte a zsák összelapítását, majd a takarító kiabálására abbahagyta a műveletet. A dél-koreai férfi és egy másik férfi ekkor kiszabadította sérült férfit a takarófóliából, a targoncát vezető férfi pedig telefonon értesítette a mentőket. A bűncselekmény következtében a takarító lábai lebénultak.

ugyeszseg.hu

A dél-koreai állampolgárságú férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését, és azt állította a gyanúsítotti kihallgatása során, hogy csak viccelődött, és úgy tudta, hogy a férfi nem volt már benne a zsákban akkor, amikor ő odahívta a targoncást.

Az elkövető Dél-Koreába szökött a kihallgatása után, és azóta is ismeretlen helyen tartózkodik. Várhatóan elfogatóparancsot adnak majd ki ellene. Az ügyész tudomásul vette a döntést, a terhelt védője fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik