Belföld

Magyar Péter szerint Kocsis Máté munka helyett pezsgőzéssel és a borozással tölti a délutánokat

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Kedden Kocsis Máté azt mondta, elfogadja, hogy a kormány tagjai cáfolták korábbi állítását, miszerint Varga Judit miatt jutott közpénzes pozíciókhoz Magyar Péter, de hozzátette, hogy ők is fogadják el, hogy ez neki joggal juthatott eszébe. A Fidesz frakcióvezetője azt is felrótta Magyarnak, hogy nem a végzettségének megfelelő pozíciókat kapott (ám arra nem tért ki, hogy a Diákhitel Központ jelenlegi vezetője is jogász végzettségű).

A Gyulán kampányoló Magyar Péter a Telexnek elmondta, hogy szerinte a Fideszre valóban jellemző, hogy családi kötelékek miatt segítenek pozícióba embereket, és azt sem állítja, hogy nála ez ne lett volna szempont. Magyar szerint ezek a kapcsolatok segítenek abban, hogy az ember önéletrajza eljusson a „megfelelő helyre”.

Én ezt sose tagadtam. Nyilván Kocsis Máté letagadja, de a Fideszre nagyon is jellemző a nepotizmus, a feudalizmus, helyi szinten vagy máshol is. De ennek fogunk véget vetni

– mondta Magyar, aki Kocsis azon állítását cáfolta, hogy 8 millió lett volna a fizetése.

Magyar szerint Kocsis megijedhetett attól, hogy azt állította, Magyar Pétert a felesége pozíciója miatt nevezték ki állami cégek vezetésébe, hiszen ezzel hivatali visszaéléssel vádolta meg a kormányt és a saját kollégáit, ami miatt feljelentést kéne tennie.

A Tisza Párt listavezetője kifejtette azt is, hogy szerinte Kocsis nem sokat dolgozik: „napjai nagy részét, főleg a délutánokat pezsgőzéssel és borozással tölti”. Ilyenkor állítása szerint nem is nehéz megtalálni a Lovarda környékén vagy a Batthyány Lajos Alapítvány felújított kastélyánál, melynek díszterme „úgy néz ki, mint egy angol klub”. „Ott szoktak az urak ingyen fogyasztani. Kocsis szerintem többet tartózkodik ott, mint az irodájában” – mondta Magyar, aki szerint az egyetem alatt is leginkább kocsmákban lehetett látni a MIÉP ifjúsági tagozatát vezető Kocsist.

Kapcsolódó
Magyar-ügy: Kocsis Máté neje egy miniszter miatt kapta az állást
Polt Péter szerint az állami cég ügyét csak az Állami Számvevőszék vizsgálhatja. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik