Belföld

Megindul a Duna Terasz Grande lakásainak átadása

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A héten elkezdik átadni a Duna Terasz Grande lakásait, ez derül ki a beruházó által a hvg.hu-nak eljuttatott közleményből.

Mint ismert, a bíróság március végén döntött úgy, hogy a fővállalkozó KÉSZ Zrt-nek át kell adnia a lakóparkot az építtető Duna Terasz Grande Kft.-nek, ekkor a hitelezési stopot is feloldotta a bank. Csakhogy a lakásokat mégse vehették még át a leendő lakók, elmondásuk szerint azért, mert a cég csak a kulcsokat adta át, a tűzjelző rendszer kódjait nem.

A Duna Terasz hétfői közleményében megerősítette a múlt heti sajtóértesüléseket, hozzátéve, a KÉSZ hónapokon át kikapcsolva tartotta a tűzjelzőket, de időközben ez megoldódott. Azt írták, ezzel párhuzamosan megkezdték a lakások és egyéb ingatlanegységek és rendszerek ellenőrzését. Eddig több mint 600 lakást mértek fel, ezeknek nagyjából a fele alkalmas vagy kisebb javítás után alkalmassá válik az azonnali átadásra, a többi esetében több napos vagy néhány hetes munkálat szükséges.

Így az első lakások esetében a birtokbaadások ettől a héttől megindulnak, az OTP pedig szintén a héten elindítja a hitelrészletek utalását

– írják a közleményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik