Belföld

Telex: 10 százalék körüli a részvétel a hegyvidéki előválasztáson

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Már több, mint 4200 ember járult az urnákhoz a hegyvidéki előválasztáson, írja a Telex. A laphoz egy péntek napközbeni adat jutott el, melyből az is kiderül, hogy a választók 79 százaléka személyesen, 21 százaléka online voksolt.

A kerületi névjegyzékben 44388 fő szerepel, ami azt jelenti, hogy a részvétel már tegnap tíz százalék körül járt. Mivel vasárnap estig lehet szavazni, a végső részvétel ennél is jóval magasabb lehet, ami önkormányzati választáshoz képest kimondottan erős aránynak számít.

A XII. kerületi előválasztáson arról döntenek, hogy ki legyen június 9-én a Fidesz kihívója. Erre a címre három jelölt pályázik: Kovács Gergely a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke és a hegyvidéki önkormányzat képviselője, a Momentum színeiben Farkas Csaba, a kerület egykori rendőrfőkapitánya és a civil szervezetek által támogatott Visi Piroska. Eredetileg indult volna az előválasztáson az LMP jelöltje, Kendernay János is, aki azonban később úgy döntött, hogy inkább nem vesz részt ezen a megmérettetésen.

A kerületet 2006 óta vezető Pokorni Zoltán nem indul újra a polgármesterségért, a kormánypártok helyette a korábbi alpolgármestert, Fonti Krisztinát indítják.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik