Belföld

Balhé a hegyvidéki előválasztáson: csalással vádolják a Momentumot, a párt elképedt a vádakon

Csütörtök délben jelentkezett egy bejegyzéssel a Facebookon Visi Piroska, a Hegyvidék Jövőjéért Egyesület polgármesterjelöltje, aki az MKKP-s Kovács Gergely és a momentumos Farkas Csaba mellett szintén részt vesz a XII. kerületi előválasztáson. Visi a posztjában a Momentumot bírálta, mert állítása szerint a párt hetek óta telefonos és SMS-kampányt folytat a kerületben. Visi Piroska információi szerint a célpontok mind olyan emberek, akik soha nem regisztráltak semmilyen momentumos adatbázisra, ellenben részt vettek a 2021-es ellenzéki előválasztáson.

A gyanú beigazolódott. Farkas Csaba kopogtató aktivistákkal név szerinti leveleket küld a hegyvidéki választóknak, ugyancsak olyanoknak, akik semmilyen momentumos adatbázisban nem voltak jelen: egy ilyen levelet kapott a fiam is a minap, aki szintén nem volt feliratkozva soha semmilyen momentumos adatbázisra

– írta Visi, hozzátéve, hogy – állítása szerint – a Momentum rendelkezhet egy többezres címlistával, vélhetően még az előválasztásról, annak ellenére is, hogy ezeket az adatokat már törölniük kellett volna. A civil egyesület jelöltje szerint a Momentum gyakorlata miatt már most torzulnak az előválasztás eredményei.

Visi Piroska vádjait nem hagyta szó nélkül a Momentum, olyannyira nem, hogy a párt közleményben tudatta csütörtök délután, hogy rágalmazás miatt feljelentést tesznek.

Piroska, én úgy látom, hogy nálatok nem számít, ha valamit aláírtok. Ahogyan te nem tartod magad az általad aláírt közös előválasztási megállapodáshoz, amelyben azt mondtuk, hogy nem rágalmazzuk a másikat, a fiad épp elfelejtette, hogy 2020 óta majdnem tíz momentumos petíciót töltött ki

– írja a Momentum közleményét jegyző Vadász Gábor, a Momentum hegyvidéki önkormányzati képviselője, aki elképedt a bejegyzést olvasva. Érvei alapján – mint írja – Visi állítása nem pusztán hazugság, hanem rágalom is, amiért megteszik a szükséges jogi lépéseket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik