Belföld

Magyar Péter attól tart, hogy a kormány akadályozhatja pártja nyilvántartásba vételét

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Sorvezetőt fogalmazott meg a kormányinfó elé Magyar Péter a Facebook-on Gulyás Gergely  Miniszterelnökséget vezető miniszternek. Öt pontban kéri a kormányt, hogy hagyják abba a hazudozást.

– Kérlek ne hazudjatok, legalább Te ne. Nem vagyok háborúpárti – fejtette ki, hangsúlyozva, hogy fontosnak tartja, hogy Magyarország és egész Európa kimaradjon a háborúból. Nem támogatja fegyverek Magyarországon keresztüli szállítását sem. Hozzátette, hogy aggódik a kárpátaljai magyarságért és minden diplomáciai erőfeszítést támogat, amely akár az életük megóvásában, akár a kisebbségi jogaik visszaszerzésében segít.

De mondjuk ki újra, az agresszor Oroszország, ő a támadó fél. A háborút Putyin kezdte és ő tudja befejezni.

– írta.

Értekezett arról is, hogy ő nem baloldali. – Nem mintha egy polgári demokráciában, akár konzervatívnak, akár baloldalinak, akár liberálisnak, akár jobboldalinak lenni szitokszó lenne – közölte. „Ha én baloldali vagyok, akkor hozzám képest Orbán Viktor egy tőről metszett szocialista és egyben államkapitalista. Elég megnézni kormányzása tizennégy évét.”

A harmadik pontban az illegális migráció elleni küzdelemről, a negyedikben pedig arról írt, hogy a kormány az uniós és önkormányzati választások után, júniusban brutális megszorításokra készül.

Szerinte az ország a csőd felé robog, az első negyedévben elértük az egész évre tervezett költségvetési hiánycélt. – Adjatok számot a magyar embereknek, hogy a júniusi választások után milyen brutális megszorításokra készültök – fogalmazott a politikus.

Az ötödik pontban az ügynökakták nyilvánosságát sürgette.

Bónuszként pedig arra kérte a kormányt, hogy ne akadályozza meg a pártdelegáltjain keresztül, hogy a Nemzeti Választási Bizottság ma délután 16:30-kor nyilvántartásba vegye a Tisztelet és Szabadság (TISZA) Pártot a június 9-i választásokra. – Ne süllyedjetek Oroszország szintjére – üzente Gulyás Gergelynek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik