Közélet

Magyar Péter kérelmezte a pártja nyilvántartásba vételét

Magyar Péter szerda délután beadta pártja nyilvántartásba vételi kérelmét a Nemzeti Választási Bizottságnak – erről egy Facebook-bejegyzést is közzétett, mint írta:

Ezzel a párttal indulunk 2024. június 9-i európai parlamenti és az önkormányzati választáson.

Magyar a párt nevét a regisztráció jogerőssé válása után, csütörtökön hozta volna nyilvánosságra, mondván: „Lássuk meg, mennyire fél a hatalom, és megpróbálják-e adminisztratív eszközökkel megakadályozni az indulásunkat”. Azonban néhány perccel később, miután az NVB oldalán megjelent a bejelentés ténye, megerősítette, hogy a

a Tisztelet és Szabadság Párt színeiben indulnak a júniusi választáson.

A Tisza Párt mai közgyűlésén az egyik alelnökévé választotta Magyart, illetve Magyarék többségbe kerültek a párt ügydöntő szerveiben.

Az Egri Ügyek korábbi cikke szerint a pártot Szabó Attila és a korábban az egri Fideszben is politizáló, egykori önkormányzati képviselő, rádiótulajdonos Deák Boldizsár hozta létre. 2021 tavaszán a lapnak adott interjúban azt állították, „a Tisza Párt természetesen mind a 106 választókerületben indít jelöltet, erre már újdonsült pártként is megvan a kapacitásunk, képességünk”, sőt céljuk a parlamentbe kerülés – ebből azonban semmi sem lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik