Belföld

A Völner-Schadl ügy végére Mészáros Lőrinc vette meg az ügyészséget őrző céget

MTI
MTI

Minket egy külsős őrző-védő szerv véd, akiknek kötelező beírni azt, ha egy külsős ember itt van. Ha bent járt, ki fog derülni. Ha nem járt bent, az is ki fog derülni a nyomozás során

– mondta márcisu végén Fürcht Pál főügyész, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője a sajtótájékoztatóján, amit Magyar Péter kihallgatása kapcsán tartottak.

Magyar Péter egy saját készítésű hangfelvételt hozott nyilvánosságra, amelyen volt felesége, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter arról beszélt, hogy „Rogán Antalék javasolták az ügyészségnek, hogy mit kellene kihúzni”

A Telex cikke szerint Fürcht által hivatkozott őrző-védő cég, amelye a Központi Nyomozó Főügyészség öt irodaépületét védi, a Nemzetközi Testőr Biztonságszolgálati Kft.

A Testőr Kft.-ként ismert céget 2022 nyarán Mészáros Lőrinc vette meg, egészen pontosan Mészáros cége, a Talentis Group Beruházás-szervező Zrt.

Az ügyészség 2016 őszén kötött négy évre szerződést a kft.-vel, 2020 őszén pedig újabb négy évre meghosszabbították a megállapodást. A honlapon nem utal semmi arra, hogy a szerződés időközben megszűnt volna, és esetleg más cég lépett volna a helyébe.

A Schadl–Völner-ügy nyomozása alatt, tehát 2021-ben és 2022-ben így már a Testőr Kft. őrizte és védte az ügyészségi épületeket, intézte a portaszolgálatot. Ez az öt helyszín: Budapest, Debrecen, Győr, Kaposvár és Szeged. A szerződés szerint a biztonsági szolgálatnak mindenről tájékoztatnia kell a Központi Nyomozó Főügyészséget, és az eseményeket vezetnie is kell a szolgálati naplóban. Így van ez a Központi Nyomozó Főügyészség budapesti székházában, a Könyves Kálmán körút 38. szám alatt is, ahol, ha Magyar Péter felvétele valós eseményeket takar, Rogánék járhattak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik