Belföld

Az ügyészség gyanúsítottként idézte be Iványi Gábort

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Gyanúsítottként idézte be csütörtök 9 órára Iványi Gábort lelkészt, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) elnökét a Fővárosi Nyomozó Ügyészség – írja a MET a közleményében. Az ügyészség a gyanúsítás részleteiről nem adott előzetes tájékoztatást.

A hét folyamán további tíz vezető munkatársunkat idézte be tanúként a NAV Bűnügyi Főigazgatóságának Központi Nyomozó Főosztálya, egy másik kollégánknál pedig adóellenőri vizsgálatot tartanak

– áll a közleményben.

Február 20-án a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói bilincsben a lakásáról állították elő Békéscsabára Ónodi István lelkészt, az egyház és intézményei gazdasági hivatalának vezetőjét, aki ellen gazdasági bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás.

A gyanú szerint Ónodi 6,5 milliárd forintnyi vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek azzal, hogy a 2015 februárjától 2022 januárjáig terjedő időszakban az illetékes adóhatóságoknál valótlan tartalmú bevallásokat nyújtott be. A NAV-nál különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A gazdasági igazgatót letartóztatását múlt héten szüntette be a Gyulai Törvényszék, így szabad lábon védekezhet.

(Telex)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik