Belföld

Meghalt a vasárnapi ralibalesetben megsebesült kislány

Bodnár Boglárka / MTI
Helyszínelés nyomai az Esztergom-Nyerges Rally helyszínén, Bajót közelében 2024. március 24-én.
Bodnár Boglárka / MTI
Helyszínelés nyomai az Esztergom-Nyerges Rally helyszínén, Bajót közelében 2024. március 24-én.

Kedden délelőtt meghalt az a kislány, aki súlyos sérüléseket szenvedett a vasárnapi Esztergom-Nyerges Rally versenyen történt baleset során – közölte a Facebookon Magyar Nemzeti Autósport Szövetség volt elnöke. A gyerek az ötödik halálos áldozata a tragédiának.

Oláh Gyárfás azt írta, hogy „mérhetetlen gyász, de ugyanakkor hallgatva a nyilatkozatokat düh van bennünk, próbálunk válaszokat kapni miértekre és hogyanokra.” Hozzátette: osztoznak a hozzátartozók gyászában.

A tömegszerencsétlenség Lábatlan és Bajót között történt, vasárnap kora délután. Az egyik versenyautó letért a kijelölt útszakaszról, és az aszfaltozott úton, illetve az út menti füves területen tartózkodók közé csapódott. A rendőrség azt közölte, hogy a baleset a nézők elől elzárt területen következett be, s az ott tartózkodás tilalmára tábla is figyelmeztetett.

A tragédia során három férfi és egy nő a helyszínen életét vesztette, ketten, köztük a most elhunyt kislány életveszélyes, öten súlyos, egy fő könnyű sérüléseket szenvedett. A rendőrség halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

A Telex korábban azt írta, hogy a raliversenyt ugyanaz a Bognár Gábor szervezte, akit a 2013-as városlődi halálos versenybaleset után egy év felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték jogerősen. Bognár a lapnak azt mondta, nem volt eltiltva a versenyszervezéstől, miután a 11 évvel ezelőtti városlődi balesetben hatan megsérültek és egy néző meghalt. Az ügyben az ajkai bíróság azt állapította meg 2018-ban, hogy a verseny sem a helybeliek, sem a nézők szempontjából nem volt biztonságos. A bíróság ezért akkor a verseny szervezőjét tette felelőssé, az Arrabona Rally Club elnöke a tárgyaláson nem ismerte el bűnösségét, és sajnálatát fejezte ki a történtekért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik