Belföld

Egyszer már elítélték halálos ralibaleset miatt a szervezőt, akinek a mostani raliján négyen haltak meg

A 2013-as városlődi halálos versenybaleset után egy év felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték jogerősen az Arrabona Rally Club elnökét, Bognár Gábort, írja a Telex. Ő szervezte a 11. Esztergom-Nyerges Rally versenyt is, amelyet halálos baleset miatt vasárnap kora délután félbe kellett szakítani.

Bognár a lapnak azt mondta, nem volt eltiltva a versenyszervezéstől, miután a 11 évvel ezelőtti városlődi balesetben hatan megsérültek és egy néző meghalt. Az ügyben az ajkai bíróság azt állapította meg 2018-ban, hogy a verseny sem a helybeliek, sem a nézők szempontjából nem volt biztonságos. A bíróság ezért akkor a verseny szervezőjét tette felelőssé, az Arrabona Rally Club elnöke a tárgyaláson nem ismerte el bűnösségét, és sajnálatát fejezte ki a történtekért.

A 11. Esztergom-Nyerges Rally azután szakadt félbe vasárnap, hogy egy autó a nézők közé hajtott. A balesetben négyen meghaltak, nyolcan megsérültek. Az MTI azt írta, hogy a versenyautó 11 embert sodort el, az Országos Mentőszolgálat a Telex kérdésére azt válaszolta, hogy a helyszínre 8 mentőautó és 4 mentőhelikopter érkezett. Négy ember életét nem lehetett megmenteni, egy gyermeket súlyos-életveszélyes, egy embert súlyos, hat embert (köztük egy gyereket) könnyebb sérülések miatt szállítottak helyszíni ellátás után kórházba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik