Belföld

Három férfi és egy nő halt meg a raliversenyen, büntetőeljárást indított a rendőrség

Büntetőeljárást indított a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság a négy halálos áldozattal járó tegnapi 11. Esztergom-Nyerges Rally versenyen történt tragédia ügyében.

Racsné Galambos Gréta, a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt indítottak eljárást ismeretlen tettes ellen, s eddig még senkit sem hallgattak ki gyanúsítottként.

A tömegszerencsétlenség Lábatlan és Bajót között történt, vasárnap kora délután. Az egyik versenyautó letért a kijelölt útszakaszról, és az aszfaltozott úton, illetve az út menti füves területen tartózkodók közé csapódott.

A rendőrség azt közölte, hogy a baleset a nézők elől elzárt területen következett be, s az ott tartózkodás tilalmára tábla is figyelmeztetett.

A tragédiában három férfi és egy nő a helyszínen életét vesztette, ketten életveszélyes (közülük az egyik gyerek) , öten súlyos, egy fő könnyű sérüléseket szenvedett. Nincs gyerek az áldozatok között. A rendőrség büntetőeljárásban vizsgálja a baleset körülményeit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik