Belföld

Négyen meghaltak, miután a nézők közé hajtott egy autó az Esztergom-Nyerges Rally versenyen

RTL
RTL

Négyen meghaltak és nyolcan megsérültek a 11. Esztergom-Nyerges Rally versenyen, miután egy versenyen résztvevő jármű lesodródott az útról és a nézők közé hajtott.

A tömegszerencsétlenség Lábatlan és Bajót között történt, vasárnap kora délután. A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a rally versenyen részt vevő jármű eddig tisztázatlan okból sodródott le az útról, a körülmények tisztázása folyamatban van.

A versenyt a baleset miatt félbeszakították.

Az Országos Mentőszolgálattól lapunk az alábbi tájékoztatást kapta:

négy ember életét sajnos nem lehetett megmenteni, egy gyermeket súlyos-életveszélyes, egy embert súlyos, hat személyt, (köztük egy gyermeket) pedig könnyebb sérülések miatt szállítottak helyszíni ellátás után kórházba.

Az OMSZ közölte azt is, hogy a helyszínre nyolc mentőautó és négy mentőhelikopter érkezett.

A balesetről az RTL közzétett egy felvételt, amin hallani lehet, hogy a jármű kisodródása után azonnal mentőért kiáltanak.

Egyelőre nem világos, hogy mi okozta a balesetet, de az Arrabona Rally Club Facebook-oldalán pár órával az incidens előtt arról posztolt, hogy „olaj került a pályára, zajlik a feltakarítása, addig várakozik az ORB 3.”

Az autó-motorsporttal foglalkozó formula.hu azt írja, az Esztergom-Nyerges Rally volt az ORB2, az ORB3 és a Historic szezonnyitó versenye. A portál úgy tudja, a csibegyári lassítónál egy Rally2-es Skoda Fabia csapódott a nézők közé.

A sofőr nincs a sérültek között

Az áldozatokról és a sérültekről egyelőre semmit sem lehet tudni, az viszont biztos, hogy a versenyautó vezetője és navigátora nincs köztük, közölte az RTL Híradó. A Lábatlan felé vezető utat, ahol a tragédia is történt, teljesen lezárták a rendőrök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik