Belföld

Jogerősen tíz évet kapott a férfi, aki kis híján megölt egy nőt, amiért nem akart járni vele

Tíz év börtönbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte jogerősen a Debreceni Ítélőtábla azt a nyíregyházi férfit, aki 2021 októberében kis híján megölt egy nőt azért, mert az nem akart kapcsolatot létesíteni vele. A férfit emberölés kísérletében mondták ki bűnösnek.

A férfi érzelmi kapcsolatot szeretett volna kialakítani a nővel, de ő visszautasította. Az ominózus napon a férfi berúgott, majd elment a nő lakásához, ahol az utcán megbújva várta, hogy hazaérjen.

Amikor a nő a lakása elé ért, akkor hátulról rátámadt és egy kapupánttal többször is fejbe vágta, és közben azzal fenyegette, hogy megöli. Egy közelben lakó személy szerencsére meghallotta a nő kiabálását, és földre teperte a támadót.

Az áldozat nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban az elkövető cselekménye alkalmas volt arra, hogy kioltsa a nő életét, annak elmaradása csupán a véletlenen és a tanú hatékony közbelépésén múlott. Az ítélőtábla helybenhagyta a Nyíregyházi Törvényszék szeptemberi ítéletét, így az jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik