Belföld

Tíz évet kapott a férfi, aki kis híján halálra vert egy nőt, amiért visszautasította a közeledését

Tíz év börtönbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a Nyíregyházi Törvényszék azt a férfit, aki két évvel ezelőtt kis híján halálra verte a közeledését visszautasító nőt. A férfit emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a bíróság.

A törvényszék tájékoztatása szerint a férfi érzelmi kapcsolatot szeretett volna kialakítani a későbbi áldozatával, azonban a nő ezt visszautasította. Az ominózus napon a férfi berúgott, majd elment a nő nyíregyházi lakásához, majd  az utcán ellbújva várta, hogy az hazaérjen.

Amikor a nő a lakása elé ért, a férfi hátulról megtámadta, s egy korábban magához vett kapupánttal többször is fejbe vágta és megöléssel fenyegette. Egy közelben lakó személy meghallotta a nő kiabálását, és földre teperte a támadót.

Az áldozat nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban az elkövető cselekménye alkalmas volt arra, hogy kioltsa a nő életét, annak elmaradása csupán a véletlenen és a tanú hatékony közbelépésén múlott.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, míg az ügyész három napot tartott fenn a nyilatkozata megtételére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik