Belföld

Elfogták a gyilkossággal vádolt, szökésben lévő férfit

Elrendelték letartóztatását.

A Budakörnyéki Járásbíróság pedig elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, aki március 4-én elszökött a házi őrizetből. Nyereségvágyból elkövetett emberöléssel vádolják. A rendőrök célzott keresés alapján Budapesten fogták el, vasárnap a Budakörnyéki Járásbíróság ügyeletes bírája elrendelte letartóztatását az elsőfokú bíróság határozatának kihirdetéséig. A döntés ellen a vádlott fellebbezett, így a végzés nem végleges, de végrehajtható, írja az MTI.

A férfi egy ismerősével 2022. október 2-án szórakozott, italozott egy dohányboltban, ahová vásárolni érkezett egy férfi, aki kiszállt az autójából, de a motort nem állította le. A két vádlott beült az őrizetlenül hagyott járműbe, a most elfogott férfi ült tolatni kezdett. A sértett a motorháztetőre hasalt, hogy megakadályozza a kocsi elvitelét, de a férfi nagy sebességgel egy útpadkára hajtott, ezért leesett a motorháztetőről.

Ezután a sofőr irányt váltott, nekiütközött egy fának, egy villanyoszlopnak, majd társával kiszállt az autóból. Az autó tulajdonosát a mentők kórházba vitték, de olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy két nappal később meghalt. Az elkövető ismerősét a Budapest Környéki Törvényszék első fokon hozott ítéletében bűnösnek mondta ki jármű önkényes elvétele miatt, ezért 1 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett, börtönre ítélték.

A most elfogott férfi nyereségvágyból elkövetett emberölés elsőrendű vádlottjaként áll bíróság elé,  emellett a fogolyszökés vétségének megalapozott gyanúja miatt újabb büntetőeljárás indul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik