Belföld

A Kétfarkú Kutya Párt elnöke szerint végül lehet, hogy nem lesz előválasztás a XII. kerületben

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Végül lehet, hogy mégsem lesz ellenzéki előválasztás Budapest XII. kerületében, mert a Demokratikus Koalíció nem ment bele a feltételekbe, és így már a Momentum sem tartja megfelelőnek a korábban megbeszélt feltételeket – derült ki péntek este a Partizán műsorában, ahol Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) társelnöke volt az egyik meghívott vendég.

Kovács azt mondta, jelenleg nem áll túl jól a hegyvidéki előválasztás megszervezése. Mint mondta, amikor az előválasztási tervekről egyeztettek az ellenzéki pártokkal, akkor a DK-t alapból kihagyták ezekből a megbeszélésekből. „Azt gondoltuk, hogy a DK majd nem tud mit csinálni, és elfogadja a helyzetet. Igazából nekem minden feltétel végig nagyjából oké volt, amit ott mondtak. Az egész másfél hónapos tárgyalássorozat azért volt, mert nem tudtak megegyezni a preferenciális dolgokban” – árulta el.

Kovácsék elképzelése szerint ha ő nyerné az előválasztást, ő lenne az ellenzéki polgármesterjelölt a fideszes Fonti Krisztinával szemben, és az egyéni választókerületek többségében is az MKKP indítana jelölteket. Magyarán választási győzelem esetén előfordulhatna, hogy az MKKP többséget szerez a XII. kerületi képviselőtestületben. Emlékezetes, a kutyapárt tagsága először nem támogatta az előválasztáson való indulást, ami miatt Kovács Gergely és Döme Zsuzsanna, a párt másik társelnöke lemondott, ám másnap a tagság többsége már támogatta Kovács előválasztási indulását, így visszacsináltak mindent.

Kovács azt mondta a Partizánban:

Majdnem feláldoztam az egész pártot azért, hogy el tudjunk indulni egy előválasztáson. Majd szeretném aláírni azokat a feltételeket, amikben megegyeztünk. (…) De most azt mondja a Momentum, hogy mivel azt mondja a DK, hogy ez neki nem jó, ezért akkor a Momentumnak se jó. Én aláírom ma vagy bármikor, de egyelőre nem nagyon van kikkel. Én most már mindenképp elindulok, ha van előválasztás, akkor azon, ha nincs, akkor azon.

Kapcsolódó
Kovács Gergely a lemondásáról: Hirtelen döntést hoztam, részben érzelmi alapon
Kovács szerint az előválasztást ellenzők jó szándékból szavaztak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik