Belföld

Kovács Gergely a lemondásáról: Hirtelen döntést hoztam, részben érzelmi alapon

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A Kétfarkú Kutya Párt rendkívüli taggyűlése hétfőn este megerősítette társelnöki pozíciójában Kovács Gergelyt és Döme Zsuzsanna Suzit. Mindez azután vált szükségessé, hogy vasárnap Kovács és Döme közölték, hogy mivel a párt tagsága ellenezi a XII. kerületi ellenzéki előválasztáson való indulást, mindketten távoznak a párt éléről. Kovács egy zárt Facebook-csoportban a döntésüket azzal indokolta, teljesen mást gondolnak a párt jövőjéről, mint a többség.

Kovács a 444-nek azt mondta: az előválasztást ellenzők jó szándékból szavaztak. „A tagság retteg attól, hogy az ellenzékhez túl közel kerüljünk, ami mondjuk érthető, mert az tényleg egy mocsár, amiben el lehet süllyedni” – mondta Kovács, megjegyezve, hogy a vita akörül alakult ki, hogy az előválasztás túlzott elköteleződés, vagy „még belefér”.  Kovács szerint belefér, ám azt elismerte, hogy az előválasztás részleteit a szavazás előtt nem kommunikálták a tagság felé.

Nagy Dávid pártigazgató a bizalmi szavazás előtt arra kérte az előválasztást ellenző párttagokat, hogy el se jöjjenek szavazni. Kovács ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy a mondat nem volt szerencsés, de szerinte Nagy csak a válságot igyekezett megoldani.

Úgymond megmentette a pártot

– mondta a rendkívüli taggyűlést összehívó pártigazgatóról.

Kovács szerint a taggyűlésre – melyet magától nem hívott volna össze – Nagy intelmei ellenére mindenki eljött, és ezúttal egyedül Gráf Tamás országos hálózatfejlesztő ellenezte a javaslatot. Ő később azt írta, hogy a tagságot belezsarolták az előválasztás megszavazásába, ezért otthagyja a pártot. Kovács erről azt mondta, hogy sajnálja a kilépést.

Kovács arra a felvetésre, hogy komolyan gondolta-e a lemondását, azt mondta:

nem teljesen tudja, mi történt, a lemondásnál hirtelen döntést hozott, részben érzelmi alapon.„Amikor ötvenhárman szavaznak igennel rád, egy meg nemmel, akkor nyilván megköszönöd, és maradsz” – mondta Kovács, aki szerint a párt „túléli” a kialakult helyzetet.

Kapcsolódó
Törley Katalin kitart a Kétfarkú Kutya Párt mellett
A Tanítanék Mozgalom bizalma töretlen a pártot megrázó másfél napos válság után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik