Belföld

Pokorni Zoltán nem indul újra a polgármesterségért

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Beigazolódtak a pletykák, Pokorni Zoltán nem indul újra a budapesti XII. kerület polgármesteri székéért a Fidesz színeiben. Pénteken utóda, Fonti Krisztina jelentette be a Facebookon, hogy a kormánypárt hegyvidéki csoportja őt választotta meg polgármesterjelöltnek a júniusi önkormányzati választásra.

Ahogy arról egy pár nappal ezelőtti cikkünkben beszámoltunk, már hónapok óta téma volt, hogy Pokorni a visszavonulását tervezi. A Kétfarkú Kutya Párt már január 25-én feltette a kérdést a XII. kerületi szervezet Facebook-oldalán: „Most mi jelentsük be, hogy Pokorni idén már nem indul, vagy ki fogja?”

A fideszes politikus lapunknak akkor azt mondta telefonon, hogy egyelőre nem nyilatkozik és arra hivatkozott, hogy a főpolgármester-jelölés elhúzódása miatt a kerületi vezetőket is arra kérték a kormánypártban, hogy a döntés megszületéséig tartózkodjanak a nyilvánosságtól.

Ekkor már sejteni lehetett, hogy Pokorni utódjául régi munkatársát, Fonti Krisztinát szánják, aki az elmúlt hetekben aktivizálta magát. Megszólalt például a Kitörés napjával kapcsolatban, azt hangsúlyozva, hogy közéjük minden évben neonácik vegyülnek, akik tiltott önkényuralmi jelvényekkel masíroznak. Fontit a Facebook-posztja után állítólag halálosan megfenyegették.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik