Belföld

Élő disznót perzseltek meg a böllérfesztiválon, a szervező az állatvédőket jelentette fel

Becsületsértés és rágalmazás miatt tett feljelentést állatvédők ellen annak a nyírségi böllérfesztiválnak a főszervezője, ahol egy éve élve perzseltek meg egy disznót – írja a Blikk. A lapnak Kapin Richárd, a Szurkolók az Állatokért Alapítvány vezetője beszélt arról, hogy a fesztivál főszervezője „azt kifogásolta, hogy a médiában negatív szereplőként lett beállítva, amiről mi tehetünk, hiszen lejárattuk őt és a fesztiválját”.

A 24.hu is beszámolt róla, hogy az Állatmentő Szolgálat Alapítvány és több más állatvédő szervezet közös közleményt adott ki a nyíregyházi böllérfesztiválról előkerült felvételek miatt, amelyeken az volt látható, hogy a megszúrt és taglópisztollyal fejbe lőtt disznó még élt, amikor a böllérek elkezdték megperzselni.

Márciusban még a szervezők azt állították, hogy álhírek jelentek meg a fesztiválról, és mindent a jogszabályoknak megfelelően csináltak. Két hónappal az eset után bírságot szabtak ki a hatóságok. Az élveperzselés miatt a Nyíregyházi Járási Hivatal háromszázezer forint állatvédelmi bírságot szabott ki az állatkínzással gyanúsított férfira, akinek saját költségén állatvédelmi, állatjóléti oktatáson kell részt vennie – közölte a Blikkkel a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal.

A rendőrség közben lezárta az ügyben a nyomozást, és rövidesen vádemelés történhet. A lapnak Martosi György, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség főügyésze elmondta, hogy állatkínzás miatt hallgattak ki gyanúsítottként egy személyt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik