Belföld

Törley Katalin kitart a Kétfarkú Kutya Párt mellett

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

A Tanítanék Mozgalom kitart az MKKP-vel kötött szövetség mellett – közölte a szervezet kedden, miután a Kétfarkú Kutya Párt rendkívüli taggyűlése hétfőn este megerősítette társelnöki pozíciójában Kovács Gergelyt és Döme Zsuzsannát.

A Tanítanék Mozgalom meghatározó alakja Törley Katalin, a Kölcsey Ferenc Gimnázium korábbi tanára, aki nemrég a párt európai parlamenti listaveztőjeként debütált.

Nem véletlen, hogy Törley Katalin az MKKP listáján indul az európai parlamenti választásokon. A Kutyapárt saját, formabontó eszközeivel az elmúlt évek során képes volt valódi közösségeket létrehozni az egész országban

– olvasható a Tanítanék Mozgalom keddi közleményében, amit nehéz lenne másként értelmezni, mint hogy a pedagógus bizalma töretlen a pártban, és továbbra is vállalja a listavezető szerepét az európai parlamenti választásokon.

A Kutyapárt társelnökei még vasárnap mondtak le váratlanul a párt éléről, miután közzétették, hogy Kovács Gergely belső viták miatt mégsem indul a polgármesteri posztért a XII. kerületben. Kovács ekkor a párt zárt Facebook-csoportjában közölte: Döme Zsuzsanna társelnökkel, ferencvárosi alpolgármesterrel együtt lemondanak a párt vezetéséről. A döntést azzal indokolta, teljesen mást gondolnak a párt jövőjéről, mint a tagság többsége. Ez derült ki számára legalábbis abból, hogy a tagság nem támogatta a részvételét a hegyvidéki ellenzéki előválasztáson.

„Az MKKP viccpártként indult ugyan, mára mégis a legjelentősebb erővé vált a Fideszen kívüli világban. Komoly felelősséggel kell most megbirkózniuk, és olyan szintlépés előtt állnak, ami bármelyik szervezet számára kihívást jelentene. A Kutyapárt azonban gyorsan felülkerekedett a bizonytalanságon – mi is örömmel fogadtuk a hírt, hogy a párt elnöksége nem változik” – kommentálták az elmúlt napok viharos eseményeit a párt körül.

A Kölcsey Ferenc Gimnáziumból 23 év után politikai okból kirúgott, most pedig az Európai Parlamentbe készülő sztárpedagógusról készült portrénkat ajánljuk olvasóink szíves figyelmébe:

Kapcsolódó
„A kirúgással egyébként is felforgatták az életem” – az EP-be készülő Törley Katalin portréja
Törley Katalin 23 évig tanított franciát a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban, mígnem 2022 őszén elbocsátották. Nemrég új feladatra vállalkozott: a Kétfarkú Kutya Párt EP-listájának 2. helyén szerepel. Portrénkból kiderül, honnan indult a pályája, mit remél a politikusi szereptől, és visszamenne-e holnap tanítani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik